Αμφικτιονίες

ΠΗΓΗ . Μικρός σχολιασμός της είδησης από μένα :Χαίρομαι όταν αναφέρουν σε κείμενα τα παιδιά του Δευκαλίωνα : ο πρωτότοκος γιος του ήταν ο Έλλην και αδέλφια του ο Αμφικτύονας , η Πρωτογένεια , η Μελανθώ , η Θυία και η Πανδώρα .
Χαίρομαι γιατί δυστυχώς  τα παιδιά μας χωρίς να φταίνε αυτά αλλά το Εκκλησιαστικό εκπαιδευτικό σύστημα που έχουμε , δεν γνωρίζουν τον Ελληνικό μύθο για τον κατακλυσμό του Δευκαλίωνα αλλά δυστυχώς όλα ξέρουν τον εβραϊκό μύθο με τον κατακλυσμό του Νώε .
Και μόνο διαβάζοντας τον κατακλυσμό του Δευκαλίωνα καταλαβαίνει κανείς από πού έχουν αντιγράψει για να φτιάξουν τον μύθο του Νώε .
Η ερώτηση που με στεναχωρεί περισσότερο είναι όταν ρωτώ κάποιο παιδί  : από πού καταγόμαστε και δεν παίρνω την απάντηση από τον Δευκαλίωνα και τον Γιό του Έλληνα αλλά μου απαντάει  από τον Νώε . και το πιο δραματικό είναι ότι και κάποια που ξέρουν για τον Δευκαλίωνα , τους το έχουν περάσει έτσι ώστε το Νώε να είναι η φυσιολογική απάντηση και ο Δευκαλίωνας να είναι απλά ένας μύθος .
Όταν γραφόταν ο μύθος για τον Νώε , εμείς οι Έλληνες είχαμε πολιτισμό κάτι χιλιάδες χρόνια νωρίτερα .    

ολα τα blogs που ασχολούνται με τα πατρώα εθνικά θέματα και μόνο.

Η ανάρτηση μου είναι μία καθαρά προσωπική , φιλοσοφική και ερασιτεχνική άποψη και δεν φέρει καμία δημοσιογραφική ή 
επιστημονική τεκμηρίωση ,
αν σας κινήσουν το ενδιαφέρον αυτά που γράφω μη τα δεχτείτε χωρίς να τα ψάξετε μόνοι σας ,μπορεί να είναι όλα λανθασμένα  ,
Την ευθύνη για τα σχόλια την έχουν αυτοί που τα γράφουν.

Σχόλια