Ναός της Αφροδίτης, ο Παρθενώνας της Θεσσαλονίκης.

Αφροδίτη
© Φωτογράφος: Vladislav Gurfinkel | Πρακτορείο: Dreamstime.com

Διαβάστε την είδηση .
Αν θέλετε να παρακάμψετε την διαφήμιση (αν εμφανιστεί ) πατήστε το πορτοκαλί κουμπί πάνω δεξιά αφού ανάψει .


Μικρός σχολιασμός της είδησης από μένα :Αναρωτιέμαι πάρα πολύ πώς και δεν είναι χτισμένη καμία εκκλησία επάνω στα ερείπια , και μια δεύτερη ερώτηση ο πολιούχος της Θεσσαλονίκης στην γνωστή φωτογραφία αυτός ο στρατιώτης που είναι κάτω και τον καρφώνει , τι εθνικότητας είναι ; είμαι πολύ περίεργος .

Πάντως το θέμα του πολιούχου είναι μεγάλο , φανταστείτε τον  οποιοδήποτε ξένο  που γνωρίζει κάπως Ελληνική ιστορία , και είναι πολλοί , φανταστείτε τι παθαίνουν όταν μαθαίνουν ότι η Θεσσαλονίκη η μεγαλύτερη πόλη του διαμερίσματος της Μακεδονίας του μεγάλου Αλεξάνδρου να έχει πολιούχο τον άγιο Δημήτριο .

Αλλά ξέχασα ότι μας μαθαίνουν από μικροί ότι είμαστε απόγονοι του Αβραάμ και όχι του Έλληνα τον Γιο του Δευκαλίωνα και εγγονό του προμηθέα  και του Δία  , άρα είναι λογικότατο , το δράμα ξέρετε ποιο είναι ; ότι οι περισσότεροι που θα διαβάσουν αυτό το σχόλιο μου δεν θα ξέρουν καν τον Δευκαλίωνα και τον γιο  του τον Έλληνα , αλλά δεν έχω καμία αμφιβολία  ότι όλοι θα ξέρουν τον Αβραάμ . 

 Λογικό αφού είμαστε υποκατάστημα της Ιουδαίας αυτού του τεράστιου πολιτισμού , ενώ εμάς τους έλληνες ποιος μας ξέρει ; δεν δημιουργήσαμε και τίποτα σε αυτό το πλανήτη .  

    
Η ανάρτηση μου είναι μία καθαρά προσωπική , φιλοσοφική και ερασιτεχνική άποψη και δεν φέρει καμία δημοσιογραφική ή 
επιστημονική τεκμηρίωση ,
αν σας κινήσουν το ενδιαφέρον αυτά που γράφω μη τα δεχτείτε χωρίς να τα ψάξετε μόνοι σας ,μπορεί να είναι όλα λανθασμένα  ,
Την ευθύνη για τα σχόλια την έχουν αυτοί που τα γράφουν,ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΕ ΓΚΡΗΚΛΙΣ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.




Σχόλια