Τετάρτη, 24 Ιουλίου 2013

Ομοφυλοφιλία και Ελληνισμός.

                                                    Chicago-Same-Sex-Engagement-Photography-Lincoln-Park-Serendipity-Portraits-0010
Το τι έχουν γραφτεί για τους προγόνους μας και την Ομοφυλοφιλία είναι άλλο πράγμα.
Γίνεται να κρίνεις έναν Ελληνα σκεπτόμενος χριστιανικά; Δεν γίνεται.

Γίνετε να κρίνεις την ηθική κάποιου όταν για ηθική γνωρίζεις αυτό που σου έχουν μάθει ως ηθική; Τι σχέση πραγματικά έχει το σώμα μας και ο έρωτας με την ηθική;

Ο Ελληνας σε αντίθεση με τον Ιουδαίο δεν απαρνιέται τη φύση του, δηλαδή αυτό που είναι και αυτό που είναι γύρω του, δεν είναι τυχαίο ότι η λέξη φύση δεν υπάρχει σε κανένα ιερό τους βιβλίο.

Υπάρχουν κάποιες ερωτήσεις που αν δεν σκέπτεσαι ελεύθερα δύσκολα μπορείς να τις αντιληφθείς και να τις απαντήσεις.
'Όταν δύο γυναίκες, οι οποίες δεν θέλουν καμία από τις δύο να είναι άνδρας, κάνουν έρωτα μεταξύ τους, θεωρούνται ομοφυλόφιλες; Όταν δύο άνδρες κάνουν το ίδιο;

Δύσκολα μπορούμε να αντιληφθούμε τον έρωτα πριν 2500 σε μια κοινωνία εντελώς διαφορετική από την χριστιανοκρατούμενη κοινωνία μας σήμερα,

Και αυτούς ή αυτές που γεννιούνται με ορμονικές διαταραχές και έχουν μέσα τους ένα άλλο φύλλο τι μας απαντάει ο χριστιανισμός; Πρέπει να αυτοκτονούν ή να εξαφανίζονται με κάποιο τρόπο;

Σίγουρα υπήρχαν και παλιότερα άτομα τέτοια αλλά δεν υπήρχε κανένας θρησκευτικός νόμος που τους διαχώριζε από τους υπόλοιπους, όπως κάνει ο χριστιανισμός. Πολιτικοί νόμοι που τους στερούσαν δικαιώματα υπήρχαν, συνήθως πολιτικά και όχι τίποτα άλλο, ναι η ομοφυλοφιλία δεν ήταν αποδεκτή σε τμήματα της εξουσίας αλλά και γενικά.
Δεν ήταν αποδεκτό το να φέρεσαι διαφορετικά από αυτό που είσαι και όχι το να κάνεις έρωτα με το ίδιο φύλο.
Σε όλα τα αγγεία που έχουν βρεθεί, και που είναι ελάχιστα σε σχέση με τα υπόλοιπα που δεν έχουν ερωτικές συνευρέσεις ιδίου φύλου, αυτό που βλέπουμε πως ξέρουμε ότι είναι μια ομοφυλοφιλική συναίρεση όπως την καταλαβαίνουμε σήμερα και όχι μια ερωτική συνεύρεση δύο ατόμων ιδίου φύλου τα οποία δεν έχουν ομοφυλοφιλικές τάσεις;
Τέτοια θέματα δημιουργούνταν από φάσεις της κοινωνίας π.χ τα γυμνάσια που ήταν μόνο αγόρια αλλά σε καμιά περίπτωση δεν υπήρχε ως διδαχή, πουθενά, που να προτείνει την συνεύρεση ατόμων ιδίου φύλου. Η χριστιανική σκέψη δεν μπορεί με τίποτα να διαχωρίσει κάποια πράγματα.

Να το πιάσουμε αλλιώς τώρα, πολλοί νομίζουν ότι ο ελληνισμός είναι κάτι συγκεντρωμένο και δογματικό  που μπορεί κάποιος να ανοίξει ένα βιβλίο όπως η βίβλος και να διαβάσει τι λέει για κάθε περίπτωση.

Σε γενικές γραμμές θα έλεγα ότι οι προγονοί μας ήταν αυστηροί με την ομοφυλοφιλία και όχι όπως θέλουν να τους δείξουν διάφορες έρευνες του κ...υ,

Ο ομοφυλόφιλος δεν είχε ιερατικά και πολιτικά δικαιώματα και η παράβαση τιμωρούνταν με θάνατο,

Ο Πλούταρχος που πολλοί χρησιμοποιούν κείμενα του για να αποδείξουν την ομοφυλοφιλία των Ελλήνων ξεχνούν να παρουσιάσουν και τα παρακάτω κείμενα:

 <<ο ψυχικός δεσμός μεταξύ των νέων δεν είχε καμία σχέση με τις σωματικές επαφές και ότι εστερείτο τα πολιτικά του δικαιώματα δυνάμει νόμου όποιος προσπαθούσε να ασελγήσει εις βάρος άλλου>>,http://www.defencenet.gr/defence/o/54003

Όσο για την Σαπφώ που και καλά λόγω της ομοφυλοφιλίας της βγήκε το Λεσβία αφού ήταν από την Λέσβο, ξεχνούν πάλι οι σημερινοί καλοθελητές να αναφέρουν ότι αυτοκτόνησε γιατί την εγκατάλειψε ο ΑΝΔΡΑΣ που ήταν ερωτευμένη, ο Φάων ο Μυτιληναίος.

Τέλος πάντων εγώ θα απαντήσω σε αυτούς που θέλουν να προσβάλουν τους Ελληνες, λέγοντας τους ομοφυλόφιλους αλλά και στους αρχαιόφιλους που προσπαθούν να δείξουν τον Ελληνισμό σαν κάτι το άκαμπτο αλλά και να προβάλουν την αντροσύνη τους, ότι ο Ελληνισμός δεν είναι κάποιο δόγμα ούτε έχει κάποια ιερή βίβλος όπως οι ολοκληρωτισμοί ώστε να μπορούμε να τον συγκρίνουμε με οτιδήποτε άλλο.
Οι φιλόσοφοι μας και τα κείμενα τους μας δείχνουν ότι ο πολιτισμός μας ήταν και είναι εξελικτικός αφού στα κείμενα τους διαφωνούν και συμφωνούν χωρίς όρια μεταξύ τους, οι φιλόσοφοι.

Σε έναν ολοκληρωτισμό, όπως είναι ο χριστιανισμός, τα ιερά τους κείμενα φυσικά και είναι δεσμευτικά αλλά σε έναν πολιτισμό που ταυτίζετε με την ελευθερία, τα κείμενα του δεν ορίζουν αλλά προβληματίζουν για το τι είναι αυτός ο πολιτισμός.

Δεν θα μάθουμε ποτέ, πως αυτός ο πολιτισμός της ελεύθερης σκέψης θα είχε εξελίξει μέχρι σήμερα πολλά από τα κοινωνικά θέματα όπως η ομοφυλοφιλία, αφού με την κατάκτηση από τους Ρωμαίους και την αιματηρή επιβολή του χριστιανισμού, το σκοτάδι απλώθηκε για 2000 χρόνια στον πλανήτη και σταμάτησε την εξέλιξη του ελληνισμού, την εμφανή τουλάχιστον.

Μάλιστα έφτασε να κρίνεται από αυτούς, που τώρα και 2000 χρόνια, τα κείμενα τους μένουν σταθερά και στιβαρά χωρίς καμία προσπάθεια εξέλιξης και πως να γίνει βέβαια αυτό αφού υποτίθεται θεϊκά είναι και άρα δεν γίνετε να εξελίξουν τον αλάνθαστο θεό τους.

Είναι τουλάχιστον γελοίο όταν ένας ακίνητος προσπαθεί να κρίνει έναν που κινείται.

Αυτός που κινείται πάντα θα δημιουργεί ενώ ο ακίνητος θα μένει ακίνητος περιμένοντας και παρακαλώντας σαν ζήτουλας την επιβράβευση του στον παραμυθένιο παράδεισο.

Και θα κλείσω με μια προτροπή για ψάξιμο. Πότε έγιναν οι πρώτοι γάμοι με τις ευλογίες της εκκλησίας, μεταξύ ¨αντρών¨; Στο βυζάντιο ή κάνω λάθος; Διαβάστε ΕΔΩ

                                                         Ευχαριστώ που με διαβάζετε
                                                          Πλήθων Τ. ΠΡΟΜΗΘΕΑΣΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας να είναι ευπρεπή.