Η μητέρα των Ελλήνων ποια ήταν; Διαβάστε:




Είμαι σίγουρος ότι αν ρωτήσουμε 100 σημερινούς Έλληνες,  ανεξαρτήτου μορφωτικού επιπέδου, ποια ήταν η Εύα όλοι θα σου απαντήσουν, αν τους ρωτήσεις ποιος ήταν ο Ιακώβ σχεδόν όλοι θα σου απαντήσουν, ποιος ήταν ο Νώε, πάλι όλοι θα σου απαντήσουν, το σωστό.
Για προσπαθήστε τώρα να τους ρωτήσετε, αυτό που θα έπρεπε φυσιολογικά να ξέρουν όλοι.             Μα Έλληνες λεγόμαστε, για την Ελλάδα είμαστε υπερήφανοι, άρα αν ρωτήσουμε 100 Ελληνες θα ξέρουν ποιος είναι ο ΕΛΛΗΝΑΣ; Ο πατέρας μας, αμφιβάλω αν απαντήσει ένας στους εκατό, με τίποτα, φανταστείτε να τους ρωτήσουμε ποια ήταν η Ορσηίδα;
Τι ποσοστό λέτε να πιάσουν;
Το θέμα δεν είναι σας πω ποιος ήταν ο Ελληνας και ποια η Ορσηίδα αλλά να σας προβληματίσει που εντός Ελλάδος ξέρουμε όλα τα Ιουδαϊκά ονόματα και δεν ξέρουμε αυτά τα δύο.
Ποιος μας κατευθύνει τώρα και αιώνες και μας κάνει να πιστεύουμε ότι δεν είμαστε αυτό που είμαστε αλλά είμαστε κάτι άλλο, έχω βαρεθεί να το λέω, βρείτε το μόνοι σας.
Όσο για αυτήν την τόσο άγνωστη Μητέρα, την Ορσηίδα, ποιος νοιάζεται ότι ήταν η μητέρα των Ελλήνων και Γυναίκα του Ελληνα, του γιού του Δευκαλίωνα και εγγονού του Προμηθέα και του Δία. 
Ακόμα και αν δεν δεχτώ ότι είναι κωδικοποιημένη ιστορία και δεχτώ απλά ότι είναι μυθολογία, ακόμα και έτσι, προτιμώ, να μαθαίνω στα παιδιά μου Ελληνική μυθολογία παρά Ιουδαϊκή.
Το ότι μάθαμε ποιος ήταν ο Έλληνας μας βοηθάει να προβληματιστούμε για κάτι σημαντικό.
Πιθανότατα είναι και ο λόγος που δεν είναι και τόσο διάσημος ο Έλληνας, σήμερα, για να μην μας μπαίνουν υποψίες.
Γιατί άραγε οι ήρωες του 21 ονόμασαν την χώρα μας Ελλάδα(Από τον Έλληνα) και όχι Ρωμανία που ήθελε η εκκλησία.
Μήπως είναι ένα καλό έναυσμα να το ψάξουμε λίγο.
Μήπως προδίδει ότι η Επανάσταση ήταν των Ελλήνων και όχι των Ρωμιών. Η διάκριση δεν είναι ρατσιστική, μας δείχνει μόνο το τι έχει στο κεφάλι του ο κάθε άνθρωπος αυτής της χώρας και τίποτα παραπάνω. Δεν είναι τυχαίο ότι πάντα οι εθνικιστές είναι φανατικοί χριστιανοί. Άλλο έθνος και εθνισμός και άλλο εθνικισμός.
Μήπως για αυτό είναι σχεδόν κρυμμένο από την παιδείας μας το ποιος ήταν ο Έλληνας; Λέτε για τον ίδιο λόγο που δεν γνωρίζει σχεδόν κανείς ότι η εκκλησία είχε αφορίσει την Ελληνική επανάσταση του 21 και ποτέ δεν έκανε άρση αφορισμού;
  
                                                             Ευχαριστώ που με διαβάζετε
                                                              Πλήθων Τ. ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ

Σχόλια