Διαβάστε τι γιορτάζουν αύριο οι Έλληνες!!!!

Γυναίκα πορτρέτου ομορφιάς το φθινόπωρο makeup
© Φωτογράφος: Nyul | Πρακτορείο: Dreamstime.com


Σας εύχομαι για αύριο  καλή φθινοπωρινή ισημερία , ελευθερία  υγεία αγάπη αρετή και φιλοσοφία .

Αύριο είναι μια ΕΛΛΗΝΙΚΗ  εορτή , οι Έλληνες συνηθίζουν να γιορτάζουν πραγματικά γεγονότα και ήταν και είναι πολλοί καλοί αστρονόμοι  χιλιάδες χρόνια  πριν  κάποιοι άλλοι  παραδεχτούν ότι ο Γή  είναι στρογγυλή και γυρίζει .

Ήξεραν τι γίνετε και πότε γίνετε η φθινοπωρινή Ισημερία , δηλαδή πότε ακριβώς έχουμε ίση μέρα με  νύχτα  και γιόρταζαν και χαίρονταν τον ερχομό του φθινοπώρου .

Είναι και η μέρα που τελειώνουν οι εννέα μέρες εορτασμού των Ελευσίνιων μυστηρίων .


 Το τέλος των Ελευσινίων

Τα Ελευσίνια Μυστήρια επιβίωσαν για μεγάλο χρονικό διάστημα. Το 170, οι Σαρμάτες κατέστρεψαν το Ναό της Δήμητρας, ο οποίος όμως ανοικοδομήθηκε από το Μάρκο Αυρήλιο, που μυήθηκε κι ο ίδιος στα Μυστήρια. Ο Αυτοκράτορας Ουαλεντινιανός Α' προσπάθησε να τα καταργήσει, αλλά συνάντησε πολλές αντιδράσεις, οπότε συνεχίστηκαν μέχρι την εποχή του Θεοδοσίου Α'. Ο Αυτοκράτορας με διάταγμα το 392 διέταξε το κλείσιμο όλων των αρχαίων ιερών, σε μια προσπάθεια να καταστείλει την αντίσταση των οπαδών της παλαιάς θρησκείας στην επιβολή του Χριστιανισμού ως κρατική θρησκεία. Τα τελευταία απομεινάρια των Μυστηρίων εξαλείφθηκαν το 396, όταν ο βασιλιάς των Γότθων Αλάριχος, συνοδευόμενος από Χριστιανούς ιερείς και μοναχούς κατέστρεψε το ιερό της Ελευσίνας και θανάτωσε όλο το ιερατείο. Το τέλος των Ελευσινίων αναφέρεται από τον ιστορικό Ευνάπιο, ο οποίος είχε μυηθεί κι ο ίδιος στα Μυστήρια κι είχε γίνει ιεροφάντης. Τελευταίος νόμιμος ιεροφάντης των Μυστηρίων φαίνεται από τις πηγές να είναι ο Ευμολπίδης Νεστόριος, ο οποίος "ανήγγειλε την αρχή της μεγάλης πνευματικής νύχτας για την ανθρωπότητα".
Η παραπάνω παράγραφος είναι από την σελίδα http://el.wikipedia.org/wiki/Ελευσίνια_Μυστήρια.


Διαβάστε εδώ για τα Ελευσίνια μυστήρια .



 Η ανάρτηση μου είναι μία καθαρά προσωπική , φιλοσοφική και ερασιτεχνική άποψη και δεν φέρει καμία δημοσιογραφική ή 
επιστημονική τεκμηρίωση ,
αν σας κινήσουν το ενδιαφέρον αυτά που γράφω μη τα δεχτείτε χωρίς να τα ψάξετε μόνοι σας ,μπορεί να είναι όλα λανθασμένα  ,
Την ευθύνη για τα σχόλια την έχουν αυτοί που τα γράφουν,ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΕ ΓΚΡΗΚΛΙΣ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.



Σχόλια