Η γνώμη των τριών Ιεραρχών για τους Ελληνες.

                                             

Ιωάννης Χρυσόστομος
Πόση είναι η διαφορά ανάμεσα στην ανωτερότητα των Χριστιανών και στη ντροπή (αιοσχύνην) των Ελλήνων.
(ενθ. Ανωτ. Παρ. ζ)

«Τα παιδιά να υπακούετε τους γονείς σας σύμφωνα με το θέλημα του Κυρίου… Όμως όταν ο γονέας είναι Έλλην ή αιρετικός, τότε το παιδί δεν πρέπει να υπακούει.» (Εις την επιστολή προς Εφεσσίους, ομιλία 2) 

ομιλία του εις Άγιον Ιωάννην τον Ευαγγελιστήν: 
«Αν κοιτάξεις στα ενδότερα (των ελληνικών σκέψεων) θα δεις, τέφρα και σκόνη και τίποτε υγιές, αλλά τάφος ανοιγμένος είναι ο λάρυγγας (των Ελλήνων φιλοσόφων!), όλα δε είναι γεμάτα ακαθαρσίες και πύον, και πάντα τα δόγματα τους βρίθουν από σκουλίκιαν... 
Αυτά γέννησαν και αύξησαν οι Έλληνες, παίρνοντας από τους φιλοσόφους τους... Εμείς όμως, δεν παραιτούμαστε από την μάχη εναντίον τους».

«Περί Κενοδοξίας και πώς δει τους Γονείς Ανατρέφειν τα Τέκνα»: 
«Κανένας δεν πρέπει να δίνει στα παιδιά του ονόματα των ελλήνων προγόνων του, του πατέρα, της μητέρας, του παππού και του προπάππου, αλλά να δίνει τα ονόματα των δικαίων της Παλαιάς Διαθήκης». 

Βασίλειος ο Μέγας
Είναι δε εχθροί οι Έλληνες, διότι διασκεδάζουν καταβροχθίζοντας με ορθάνοιχτο το στόμα τον Ισραήλ .
(Προς τους νέους) 

«εις τον Προφήτην Ησαΐαν Προοίμιον»: 
«Μη δειλιάζετε από των Ελληνικών πιθανολογημάτων... τα οποία είναι σκέτα ξύλα, μάλλον δε δάδες που απώλεσαν και του δαυλού την ζωντάνια και του ξύλου την ισχύ, μη έχοντας δε ούτε και του πυρός την φωτεινότητα, αλλά σαν δάδες καπνίζουσες καταμελανώνουν και σπιλώνουν όσους τα πιάνουν και φέρνουν δάκρυα στα μάτια όσων τα πλησιάζουν. Έτσι και (των Ελλήνων) η ψευδώνυμος γνώση σε όσους την χρησιμοποιούν».

Γρηγόριος ο Μέγας

«Η μητέρα μου πρόσεχε να μη φιλήσουν τα χείλη μου Ελληνικά χείλη, να μην αγγίξουν τα χέρια μου Ελληνικά χέρια και ούτε Ελληνικά τραγούδια να ΜΟΛΥΝΟΥΝ τα αυτιά και την γλώσσα μου».

 Ο Δε Γρηγόριος ο Μέγας κάποτε είχε διαμαρτυρηθεί επειδή ο Ιουλιανός δεν είχε προέβη σε σφαγές και διώξεις Χριστιανών , όπως δηλαδή έκαναν οι Βυζαντινοί αυτοκράτορες στους Έλληνες εθνικούς που δεν ήθελαν να γίνουν χριστιανοί και είχε πει: ‘’ο αυτοκράτωρ εστέρησε τους χριστιανούς της πόλεως από την χαρά του μαρτυρίου’’
Μάλλον για αυτό είπαν τον Ιουλιανό παραβάτη γιατί δεν είχε φερθεί όπως οι χριστιανοί αυτοκράτορες.

Δείτε στο βίντεο τον Ηρωισμό της Προμηθέα-Ολυμπία-Κυρήνη-Πυθία στον εορτασμό των τριών Ιεραρχών το 2007 που αποσιωπήθηκε περίτεχνα αργότερα . 

2005 Τα ΜΜΕ μιλάνε, όλα, για το παιδί θαύμα με τα πιο κολακευτικά λόγια. Παράδειγμα ΤΟ ΒΗΜΑ Εγώ προσωπικά θυμάμαι όταν το έλεγαν οι ειδήσεις στη χώρα μας.
Το 2007 γίνετε το περιστατικό στον εορτασμό των τριών ιεραρχών και από εκεί και πέρα κανένα ΜΜΕ δεν αναφέρθηκε ξανά.
Είπε πολλές αλήθειες μάλλον. Το περιστατικό έγινε διότι δεν γνώριζαν τι θα έλεγε αλλιώς δεν θα την είχαν καλέσει καθόλου. Αν και θα έπρεπε να την υποψιαστούν από το όνομα της.

Το βίντεο είναι κακό αλλά δεν υπάρχει άλλο. Με υπομονή μπορεί κάποιος να ακούσει τι έγινε.





          




Σχόλια