Δευτέρα, 16 Μαρτίου 2015

Τέλεια τα ΕΡΜΟΝΙΚΕΙΑ αλλά παρατήρησα μια ύβρις για τον Ελληνισμό .


14-10-2014Τα Ερμονίκεια  τέλειωσαν σήμερα

Συγχαρητήρια στον πολιτιστικό σύλλογο Μελάμπων  .

Συγχαρητήρια στον πολιτιστικό σύλλογο Κρύας Βρύσης .

Συγχαρητήρια στον πολιτιστικό σύλλογο Ακουμιών .

Συγχαρητήρια στον πολιτιστικό σύλλογο Μουρνέ.

Συγχαρητήρια στον πολιτιστικό σύλλογο Μιξορούματος .

Συγχαρητήρια στον πολιτιστικό σύλλογο Γυναικών Σπηλίου .

Συγχαρητήρια στον πολιτιστικό σύλλογο Σπηλίου .

Συγχαρητήρια στους σπουδαίους εθελοντές που όλα κύλησαν ομαλά .

Συγχαρητήρια στους διοργανωτές που έκαναν  και φέτος αυτό το ΕΛΛΗΝΙΚΟ Δρώμενο  και μας θύμισε τον αγώνα που γίνονταν προς τιμή του ΕΛΛΗΝΑ θεού ΕΡΜΗ στον τόπο που Γεννήθηκε (Κεδρίτης ) για   να μην ξεχνάμε πως ήταν ο  θεός που κάτω από την αιγίδα του εξελισσόταν η ΕΛΛΗΝΙΚΗ κοινωνία της ΛΑΜΠΗΣ  ΓΙΑ ΑΙΏΝΕΣ .

ΑΛΛΑ

ΑΛΛΑ

ΑΛΛΑ

Το παρακάτω πανό που κρεμόταν στον τερματισμό με σόκαρε , θα μου πεις είναι νόμιμο,  εννοείτε ότι  όποιος θέλει μπορεί και έχει την καλή διάθεση μπορεί να γίνει χορηγός ,Αλλά ηθικά σοκαρίστηκα όταν είδα την φωτογραφία .

Χορηγός η ΕΝΟΡΙΑ ΣΠΗΛΙΟΥ.

Ότι πιο ειρωνικό έχω δει το τελευταίο καιρό ,

Ο θεσμός που κατάργησε τους Ολυμπιακούς αγώνες ( θεοδόσιος   το 393 μ.χ αλλά τον έκαναν άγιο )

Στο ορθόδοξο Βυζάντιο που το όνομα ΕΛΛΗΝ ήταν υπό  διωγμό για 1600 χρόνια και στο οποίο δεν τελέστηκε κανένας αγώνας τρεξίματος ή άλλου αθλήματος που θύμιζε ΕΛΛΑΔΑ για 1600 χρόνια  .

Λίγο πριν τους σύγχρονους  Ολυμπιακούς αγώνες (1896) σχεδόν όλα τα ευρωπαϊκά κράτη έκαναν την πρόταση να τελούνται μόνιμα οι Ολυμπιακοί αγώνες στην Ολυμπία , μπορείτε να φανταστείτε ποιο κράτος αρνήθηκε ;;;;;; μα εννοείτε   το Ορθόδοξο Ελληνικό κράτος , γιατί  άραγε ;;;

Ο θεσμός λοιπόν που έχει  κάνει τα παραπάνω είναι χορηγός στα ΕΡΜΟΝΙΚΕΙΑ ;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;

Βέβαια ο λόγος είναι άλλος , τελευταία υπάρχει μεγάλος αριθμός Ελλήνων που μαθαίνουν την αλήθεια και τα κάνει η εκκλησία όλα καλά , μιλάει υπέρ των φιλοσόφων και άλλα διάφορα ώστε να μπερδέψει και άλλο τους Ελληνες , το μόνο βέβαια που δεν κάνει είναι να σταματήσει να λέει τους προγόνους μας ειδωλολάτρες και ότι προσκυνούσαν είδωλα ενώ ήταν η μοναδική από όλες τις θρησκείες που ήταν  ύβρις  το προσκύνημα και μάλιστα θέλουν να μας πείσουν ότι νόμιζαν ότι τα αγάλματα είχαν μέσα τον θεό , αν είναι δυνατόν οι τόσο ανοιχτόμυαλοι Έλληνες που ανακάλυψαν τα πάντα σε αυτόν τον πλανήτη να ήταν τόσο στενόμυαλοι στην θρησκεία τους , οι Ελληνες όταν έσπαζε ένα άγαλμα το έκαναν μπάζα και έφτιαχναν ένα άλλο και όχι το κρατούσαν σαν ιερό και να το κάνουν περιφορές .

Μάλλον γράφω πολλά και έχω φύγει από το θέμα .

Δεν θέλω να υποβαθμίσω στο ελάχιστο αυτή την σπουδαία διοργάνωση , όλο το σχόλιο μου στρέφετε προς την εκκλησία αλλά και προς ενημέρωση προς όλους τους αμαθείς που οι οποίοι δεν έχουν ευθύνη γιατί κάποια πράγματα δεν μας τα μαθαίνουν στο σχολειό με την έντονη επιρροή της εκκλησίας .

Ποιος άραγε δεν αφήνει και δεν ξέρουμε σχεδόν όλοι ότι οι ΙΔΑΙΟΙ ΔΑΚΤΥΛΟΙ (ταυτίζονται με τους Κουρήτες ) ήταν αυτοί που ίδρυσαν τους Ολυμπιακούς αγώνες , ναι !! κρητικός ίδρυσε τους Ολυμπιακούς αγώνες , ποιος γνώριζε ότι στο Κέδρος γεννήθηκε  ο   ΕΡΜΗΣ ; γιατί δεν το μαθαίνουν  τα τοπικά σχολεία έστω και ως παραμυθάκι για το νηπιαγωγείο ;; το ποίος ήταν προστάτης της ΛΑΜΠΗΣ για ΑΙΩΝΕΣ ,,    άλλα παραμυθάκια τους τα μαθαίνουν όμως .

Δυστυχώς υπάρχουν δύο λογιών σκέψης : η ελεύθερη που δίδαξαν οι Έλληνες φιλόσοφοι , το άμεσο κοίταγμα και η δημιουργία δικιά σου καθαρή σκέψης για αυτό που βλέπεις .

Και δυστυχώς υπάρχει και η σκέψη της συνήθειας ή σκέψη σύμφωνα με αυτά που σου έχουν διδάξει από μικρό παιδί και δυστυχός είναι δύσκολο να  καταλάβεις ότι δεν είναι δικιά σου σκέψη το κάθε πράγμα που σκέπτεσαι  .
 Και όπως είπε ένας σοφός δυστυχώς είναι πιο εύκολο να κοροϊδέψεις κάποιον παρά να τον πείσεις ότι τον κοροϊδεύουν .

Αυτήν την ελληνική αγάπη δεν πρόκειται να την διδάξει ποτέ η θρησκεία της ΑΓΑΠΗΣ αλλά μόνο να την εχθρεύεται    .
Το παρακάτω βίντεο είναι μια ελληνική παραβολή , ναι υπάρχουν χιλιάδες από αυτές αλλά μην περιμένετε να μας τις μαθουν στο σχολείο , άλλες παραβολές μας μαθαίνουν , λογικότατο σκεφτείτε ! στην ΕΛΛΑΔΑ δεν μαθαίνουμε ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ παραβολές , λογικό δεν είναι ;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;


Ένα μεγάλο συγνώμη αν πρόσβαλα  κάποιον από τους τοπικούς άρχοντες και διοργανωτές με αυτά τα λόγια μου γιατί τους αξίζουν θερμά συγχαρητήρια για την διοργάνωση αυτού του Ελληνικού Δρώμενου  αλλά αυτό που είδα  και που στους περισσότερους φαίνεται απόλυτα φυσιολογικό για εμένα ήταν ένα τεράστιο ΣΟΚ μέσα στην πατρίδα της ΛΑΜΠΗΣ .Δείτε εδώ όλα τα blogs που ασχολούνται μόνο με εθνικά πατρώα θέματα .

Η ανάρτηση μου είναι μία καθαρά προσωπική , φιλοσοφική και ερασιτεχνική άποψη και δεν φέρει καμία 
δημοσιογραφική ή επιστημονική τεκμηρίωση από εμένα ,
αν σας κινήσουν το ενδιαφέρον αυτά που γράφω μη τα δεχτείτε χωρίς να τα ψάξετε μόνοι σας ,μπορεί να 
είναι όλα λανθασμένα  ,
Την ευθύνη για τα σχόλια την έχουν αυτοί που τα γράφουν,ανώνυμα υβριστικά και που προωθούν την 
 βία τον ρατσισμό ,
Ρατσισμός είναι όταν στρεφόμαστε εναντίων ανθρώπων αλλά είναι δικαίωμα όταν στρεφόμαστε εναντίων θεσμών (για απόψεις μιλάμε πάντα και όχι για βία ή να προτρέπει  βία .)
 ,
Παράδειγμα: Μπορεί κάποιος να στρέφεται με τις απόψεις του εναντίον του Χριστιανισμού αλλά όχι εναντίων των χριστιανών και το ίδιο 
ισχύει για όλα τα θέματα .
 καθώς και ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΕ ΓΚΡΗΚΛΙΣ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.
Ηλίας Τ.ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου