Πέμπτη, 19 Μαρτίου 2015

Ο προφήτης ηλίας, της Ιουδαικής μυθολογίας, δεν έχει, φυσικά, καμιά σχέση με τον Ελληνισμό. Διαβάστε.

                                                       Wooden paddle

Το όνομα του, στην εβραϊκή, σημαίνει θεός μου είναι ο Γιαχβέ, Ηλί-Γιάχ, τον πατέρα του χριστού φωνάζει για θεό του. Άρα δεν έχει καμιά σχέση με τον Ελληνισμό.

Θα σας γράψω πως μου περιέγραφε η Γιαγιά μου (Καλό ταξίδι στη ψυχή της), πριν 40 χρόνια, την ιστορία με τον Προφήτη Ηλία, όταν την ρωτούσα γιατί χτίζουν τις εκκλησίες του πάντα ψηλά; 
Μου έλεγε λοιπόν ότι ο Προφήτης ρώτησε τον θεό μια μέρα, που θα μου χτίζουν οι άνθρωποι τις εκκλησίες για να με τιμούν;
Και του είπε ο θεός << θα πάρεις ένα κουπί και θα το κουβαλάς πάντα μαζί σου και θα αρχίσεις να ανεβαίνεις ψηλά στα βουνά και θα ρωτάς τον κόσμο τι είναι αυτό που κρατάω; Όταν φτάσεις τόσο ψηλά που οι άνθρωποι δεν θα γνωρίζουν τι είναι αυτό και θα σου λένε άλλα πράγματα, όπως μπαστούνι, φτυάρι κ.α. Σε αυτά τα ύψη λοιπόν θα τους πεις να χτίζουν τις εκκλησίες σου >>.
Σίγουρα έχετε ακούσει την ιστορία αυτή, έτσι ή περίπου έτσι, σε όλη την Ελλάδα.

Βλέπουμε λοιπόν εδώ τι διαβολή έπεφτε και πέφτει από την Ορθοδοξία για να σβήσει ακόμα και σε λεπτομέρειες τον Ελληνισμό και να τον σκεπάσει με την Ορθοδοξία, διαβάστε το παρακάτω από την ιστορία του Οδυσσέα(Φυσικά και δεν το μαθαίνουμε στο σχολείο).

Όταν ο Οδυσσέας πήγε στον Αδη για να συναντήσει την ψυχή του Τειρεσία ώστε να μάθει τι να κάνει για να γλιτώσει από τον θυμό του Θεού Ποσειδώνα, ο Τειρεσίας του απάντησε πως όταν θα φτάσει στην Ιθάκη και εξοντώσει τους μνηστήρες, θα πρέπει για να εξιλεωθεί από τον Ποσειδώνα να πάρει στον ώμο του ένα κουπί και να περιπλανάται στα μεσόγεια μέχρι που οι άνθρωποι να μην γνωρίζουν το κουπί και τα καράβια.             Θα αποδείξει λοιπόν ο Οδυσσέας ότι βρήκε τέτοιο μέρος μόνο όταν στο αντίκρισμα του κουπιού οι κάτοικοι του έλεγαν ότι είναι πλατύ φτυάρι.
Εκεί ο Οδυσσέας έστησε το κουπί στο χώμα και έχτισε ναό στον Ποσειδώνα.
Σας θυμίζει κάτι;

Δείτε και την προσπάθεια ταύτισης του με τον Απόλλωνα.
                                              Η αντιγραφή του άρματος και του φωτός .
Εδώ ταιριάζει και κάτι άλλο. Δείτε τι επίπεδο μόρφωσης είχε αυτός που έγραψε την παλαιά διαθήκη, γιατί φυσικά άνθρωπος την έγραψε και δεν τον φώτισε κάποιος θεός. Στη δημιουργία της επίπεδης φυσικά γης γράφει το εξής απίστευτο. Ότι την πρώτη μέρα, ο θεός τους, δημιούργησε το φως και την τέταρτη τον ήλιο. Να το γράψω ξανά, πρώτα έφτιαξε το φως και μετά από τρεις μέρες έφτιαξε τον ήλιο, τι δεν καταλαβαίνεις;


Το κοράκι που είναι σύμβολο της προφητικής. δείτε το με τον Απόλλωνα. 
Και εντελώς τυχαία, λέμε τώρα, δείτε το και με τον τάχα προφήτη που έχει καταπατήσει όλα τα περήφανα βουνά της Ελλάδας και ειδικά τα μυαλά των προπαγανδισμένων Ελλήνων.

Θα τελειώσω με την παρακάτω φωτογραφία του φίλου KONSTANTIN που τα λέει πραγματικά όλα.


Ευχαριστώ που με διαβάζετε
Πλήθων Τ. ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας να είναι ευπρεπή.