Τετάρτη, 29 Απριλίου 2015

Βρέθηκε ο ομαδικός τάφος των 17.000 δολοφονημένων από τον Θεοδόσιο Α΄

Obelisk of Theodosius,Istanbul, TurkeyΣτον ανασκαφικό χώρο της Μοναστηριού στην Θεσσαλονίκη ανακαλύφθηκε τμήμα του ομαδικού τάφου των 15.000 δολοφονημένων από τον Θεοδόσιο Α". Πρόκειται περί ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ..Δείτε εδώ όλα τα blogs που ασχολούνται μόνο με εθνικά πατρώα θέματα .
http://adf.ly/pPw0m1 σχόλιο:

 1. . Έτσι λοιπόν και ο Μαραγκός, έχει την εντύπωση ότι η Θεσσαλονίκη εκείνη την εποχή ήταν ειδωλολατρική, άρα -σκέφτηκε- οι «15.000» θα ήταν ειδωλολάτρες που τους σκότωσαν για να τους… εκχριστιανίσουν!
  Αν όμως ο Μαραγκός είχε ανοίξει κάποιο επιστημονικό ιστορικό βιβλίο, θα ήξερε ότι η εντολή θανάτωσης είχε ανακληθεί αμέσως, άρα δεν θα μπορούσε να αφορά προσπάθεια «εκχριστιανισμού»…
  Όπως γνωρίζουμε από τις πηγές, η Ορθοδοξία έχει βαθιές ρίζες στη Θεσσαλονίκη που ήταν από την εποχή του Απ. Παύλου ορμητήριο για την διάδοση του Χριστιανισμού στην Ελλάδα. Ήταν επίσης πρωτεύουσα του Ανατολικού Ιλλυρικού και γνωρίζουμε σειρά Ορθοδόξων επισκόπων από τον 2ο αιώνα και εξής
  Σημαντική μαρτυρία ως προς τη διάδοση της Ορθοδοξίας στην Βόρεια Ελλάδα μας προσφέρει ο ιστορικός Σωζομενός που μιλάει για ορθόδοξη Μακεδονία γύρω στα 380 μ.Χ.:
  Και βεβαίως, σύμφωνα με τον ιστορικό Σωκράτη, η συμπρωτεύουσά μας, η Θεσσαλονίκη, ήταν ήδη ορθόδοξη (πριν από τις νομοθεσίες του Θεοδοσίου) και γι’ αυτό επέλεξε ο Μ. Θεοδόσιος να βαπτιστεί εκεί:
  «Θεοδόσιος […] αξιωθήναι του Χριστιανικού βαπτίσματος επεθύμησεν […] επιζητήσας τε τον Θεσσαλονικέων επίσκοπον, ηρώτησε πρότερον ποίαν πίστιν ησπάζετο. Του δε ειπόντος, ως ου παρήλθεν η Αρειανών δόξα κατά τα Ιλλυριών έθνη [δηλαδη του Ιλλυρικου θεματος που περιλαμβανε τοτε μεγαλο μερος τησ Ελλαδας] ο βασιλεύς ασμενέστατα υπό Ασχολίου του επισκόπου βαπτίζεται»[38].
  Η Θεσσαλονίκη λοιπόν, όπως και η Μακεδονία ολόκληρη, δεν είχαν καμία ανάγκη «εκχριστιανισμού», αφού η ύπαρξη συμπαγούς χριστιανικού πληθυσμού σημαίνει ότι η ορθοδοξία είχε αρχίσει να «καταλαμβάνει» τη Θεσσαλονίκη ήδη από την εποχή των μεγάλων διωγμών (τέλος 3ου αιώνα).
  Άρα, το γεγονός του Ιπποδρόμου είναι θλιβερό όχι για τους… νεοπαγανιστές, αλλά για τους Ορθοδόξους, αφού οι 7.000 νεκροί στην πλειοψηφία τους ήταν χριστιανοί.
  Καμια πηγη δεν αναφερει θρησκευτικα κινητρα η ποσο μαλλον ''ειδολολατρικη'' Θεσσαλινικη τα χρονια εκεινα....Ενα ακομα παραμυθι και αυτο

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια σας να είναι ευπρεπή.