Διαβάστε την αλήθεια για την ανεξάρτητη Κρήτη και την σημαία με το τούρκικο αστεράκι.

                                          
Δεν είδα κάτι περίεργο, απλά συνεχίζω να βλέπω αυτά τα προσβλητικά σημαιάκια στο διαδίκτυο(ευτυχώς είναι ελάχιστα πλέον).

Να δώσω λοιπόν μερικά ιστορικά γεγονότα.
Η Κρήτη έγινε αυτόνομη με απόφαση των ξένων δυνάμεων που δεν ήθελαν εκείνο το διάστημα σε αυτήν την περιοχή οθωμανική υπεροπλία αλλά ανακωχή. Αυτή η υποτιθέμενη κρητική ανεξαρτησία διοικούταν από 5 χώρες, Αγγλία, Γαλλία, Ιταλία, Ρωσία και φυσικά την Τουρκία.

ΝΑΙ το αστεράκι που είναι στο κόκκινο κομμάτι της σημαία της Κρητικής πολιτείας δήλωνε την παρουσία της Τουρκίας. 
Αν και σοβαρή αναφορά για τον λόγο που μπήκε το αστέρι στην σημαία δεν υπάρχει θα πρέπει να αναρωτηθούμε γιατί ενώ υπάρχουν εκατομμύρια χρώματα και δεκάδες τρόποι σχεδιασμού αστεριών επιλέχτηκε το χρώμα και το σχήμα που είναι ακριβώς ίδιο με το αστέρι και το φόντο της Τουρκικής σημαίας; 


Οι ξένες δυνάμεις έκαναν κουμάντο στην υποτιθέμενη ανεξαρτησία και αυτές υποδέχτηκαν τον Γεώργιο.

Δεν έκανε κουμάντο η Κρήτη. Τα στρατεύματα των ξένων δυνάμεων έφυγαν μόλις το 1908.
Οι παραπάνω φωτογραφίες είναι από την ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΤΟΜΟΣ 32.

Την τούρκικη σημαία κατέβασαν οι ήρωες Ελληνες Κρητικοί το 1913.
Αυτό μας φανερώνει ότι μέχρι και την ένωση με την Ελλαδα το 1913 ήταν παρών ο Τούρκος όπως δηλώνει και η σημαία με το αστεράκι.

Διαβάστε λίγο:
<< Η οριστική λύση του Κρητικού ζητήματος δίδεται στη διάρκεια των Βαλκανικών πολέμων, το Φλεβάρη του 1913. Με τη συνθήκη του Λονδίνου, το Μάη του 1913, παραχωρείται η Κρήτη στην Ελλάδα.

*********************************************************************************
**************Οι Κρητικοί αφαιρούν την τουρκική σημαία από το νησάκι της Σούδας, που είναι το τελευταίο σύμβολο της τουρκικής επικυριαρχίας στην Κρήτη.************************************************************************************************************************************************************
Η αφαίρεση της Τουρκικής σημαίας από το νησάκι της Σούδας στοίχισε πολλά στους Τούρκους. Αυτό συνάγεται μεταξύ των άλλων και από τον απαρηγόρητο μουσουλμάνο λόγιο της εποχής, που δημοσίευσε στα φύλλα του τουρκικού τύπου της Κωνσταντινούπολης, ολόκληρο γορεό θρήνο, με τίτλο το ένδυμα της Μεσογείου.>>
Το παραπάνω κείμενο που είναι μέσα στα εισαγωγικά είναι από την παρακάτω ΠΗΓΗ

Καταλαβαίνουμε λοιπόν ότι κατά την υποτιθέμενη περίοδο ανεξαρτησίας που μας πουλάνε οι διάφοροι, οι τούρκικες σημαίες ανέμιζαν παντού.

Η σημαία της Κρητικής Πολιτείας αναρτούνταν υποχρεωτικά μόνο στα κυβερνητικά κτήρια και στις δημόσιες υπηρεσίες μαζί με την Τουρκική, ενώ οι γνήσιοι Κρητικοί στα σπίτια τους είχαν την σημαία της Ένωσης.


 
Φυσικά ο σκοπός της ανάρτησης δεν είναι να μειώσει αυτήν την χρονική περίοδο αλλά μόνο αυτούς που σήμερα διαστρεβλώνοντας αυτήν την περίοδο μιλάνε για διάσπαση και ανεξαρτησία της Κρήτης.
Είμαστε Ελληνες όχι ανεξάρτητοι Κρητικοί, είμαστε Ελληνες κρητικοί..

Οι κρητικοί είμαστε Ελληνες και μόνο Ελληνες.
Ακόμα και μυθολογικά πάντα η Κρήτη ήταν Ελληνική.
Που γεννήθηκε ο πατέρας όλων των Ελλήνων Ζεύς;
Στο Δικταίο γεννήθηκε και στο Ιδαίο μεγάλωσε.
Ενας από τους ιδαίους, ο Ηρακλής(Συνονόματος του θεού) δημιούργησε τους ΕΛΛΗΝΙΚΟΥΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ. Κορυφαίος ΕΛΛΗΝΑΣ λοιπόν. Άσε που από αυτόν πήρε το όνομα του το Ηράκλειο. 
Σιγά μην το γνωρίζετε, εδώ νομίζετε ότι υπήρξε ανεξάρτητη η Κρήτη. 
Το ότι οι Κουρήτες έχτισαν το μαντείο των Δελφών το γνωρίζετε;
Η ιστορία καθορίζει έναν τόπο και όταν οι άνθρωποι μένουν αμαθείς και δεν γνωρίζουν την ιστορία του τόπου τους, φυσικά τότε ελέγχονται από όποιον θέλει να κάνει κακό και να διασπάσει το έθνος τους.

Δείτε ένα βιβλίο που κυκλοφορεί.
 <<Το βιβλίο «Κρήτη μου» της Σαμπά Αλτινσάϊ
Ένα φαινομενικά αθώο ιστορικό μυθιστόρημα που μεταφράστηκε στην Ελλάδα το 2008 από τις εκδόσεις Κέδρος και το κόστος της μετάφρασης ανέλαβε το Τουρκικό Υπουργείο Πολιτισμού. (Τυχαίο ?). Η χρονική περίοδος των γεγονότων του μυθιστορήματος είναι από το 1898 μέχρι το 1923 στην Κρήτη, δεν είναι τυχαίος ούτε ό χρόνος ούτε ο τόπος. Το ερώτημα που θέτει διαμέσου του πρωταγωνιστή Ιμπραήμ Γιαμαρκάκη η συγγραφέας είναι:
«Αυτή η γη δεν είναι και δική μας; Ποιος είναι περισσότερο Κρητικός;» που αποτελεί και την κεντρική ιδέα του βιβλίου. Ίσως να είναι και η απάντηση στο τι γυρεύουν αυτές τις μέρες οι Τούρκοι στην Κρήτη με τα χαμένα συμβόλαια.>>

Δεν μπορώ να μην αναφέρω και το παρακάτω που είναι άσχετο με την περίοδο της Κρητικής πολιτείας αλλά και με εμένα που δεν είμαι πλέον χριστιανός αλλά Έλληνας και δεν θα έπρεπε να με νοιάζει. Αλλά με νοιάζει αφού είμαι Ελληνας κρητικός και με νοιάζει ότι στην Κρήτη γίνεται.
<<Πατριαρχείο και Εκκλησία Κρήτης
Με χρονολογία 19 Οκτωβρίου 2009 ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος συνέταξε επιστολή που απέστειλε σε περίπου 70 ιεράρχες του οικουμενικού θρόνου – εκτός των καλουμένων Νέων χωρών – με την οποία τους καλούσε εφόσον το επιθυμούν, να καταθέσουν αίτηση για την απόκτηση Τουρκικής υπηκοότητας. Να  σημειώσουμε ότι με την παραχώρηση της Τουρκικής υπηκοότητας αποκτούν ταυτόχρονα και το δικαίωμα του «εκλέγειν και του εκλέγεσθαι» στον «Τούρκικο» Οικουμενικό Θρόνο>> ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ..

Λέτε οι κρητικοί Ιερωμένοι της Ορθοδοξίας να είναι Τούρκοι υπήκοοι; Οι υψηλόβαθμοι. 
Εγώ δεν ξέρω, μη μπλέξω, μια ερώτηση κάνω.
Η εκκλησία της Κρήτης στον πατριαρχείο της Κωνσταντινουπόλεως απευθείας δεν υπάγεται;

Η Κρήτη σίγουρα πάντα ήταν και πάντα θα είναι Ελληνική.
Όπως και η Ορθοδοξία ποτέ δεν ήταν Ελληνική.
Με το ζόρι Έλληνας υπήκοος έγινε. Μόνο Υπήκοος είναι η Ορθοδοξία.
Ελληνική Εθνικότητα(με την πραγματική έννοια και όχι την γραφειοκρατική) δεν θα έχει ποτέ διότι μισεί τα έθνη και ειδικά το Ελληνικό.
Εκτός ενός βέβαια. Του Ισραηλινού.
Βασική αρχή του μονοθεϊσμού.

Ένα είναι το περιούσιο έθνος για αυτούς. Το Ισραήλ.
Μην ανησυχείτε, δεν προσβάλλονται οι γνήσιοι χριστιανοί με τα παραπάνω διότι συμφωνούν απόλυτα.   

Οι υπόλοιποι που είναι και η πλειοψηφία στη χώρα μας και που είναι Ορθόδοξοι διότι έτσι τους δίδαξε η συνήθεια των τελευταίων 17 αιώνων μπορεί και να προσβληθούν.
Μπορεί να προσβληθούν διότι θεωρούν ότι Ορθοδοξία και Ελληνισμός είναι το ίδιο πράγμα. 
Τι να κάνουμε τώρα. 
Διαφωνούμε μαζί τους εμείς οι Έλληνες εθνικοί αλλά και οι γνήσιοι Χριστιανοί Ορθόδοξοι.
Να και κάτι που συμφωνούμε.

                            Ευχαριστώ που με διαβάζετε
                            ΠΛΗΘΩΝ Τ. ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ
                     (Ελληνας Κρητικός Ρεθεμνίωτης)


Σχόλια