Παρασκευή, 8 Μαΐου 2015

Κρεατοφαγία.

Ground Water
                                      ΕΔΩ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΦΑΛΑΤΩΣΗ


Εγώ θα γράψω κάτι λίγο άσχετο, αν σταματούσαμε να καταναλώνουμε κρέας δεν μπορούμε να φανταστούμε τι νερό θα εξοικονομούσαμε. 
Για κάθε 1 κιλό κρέας χρειάζονται περίπου 10 κιλά (ή και παραπάνω ) ζωοτροφή, αυτά τα 10 κιλά θέλουν γύρω στους 100  τόνους νερό, το υπολογίζω πρόχειρα ως αγρότης που είμαι.
 Το πιθανότερο είναι να είναι παραπάνω, ανάλογα με την μέθοδο ποτίσματος μπορεί και να χρειάζονται και 1000 τόνοι.
Επιπλέον δεν ξέρω πόσοι τόνοι χρειάζονται για να μεγαλώσει το κρέας (πότισμα, πλύσιμο ) και πόσο για καθαρισμό στάβλων και δεν ξέρω εγώ τι άλλο. 
Με ένα πρόχειρο υπολογισμό μου, ο πλανήτης αν σταματούσε να τρώει κρέας θα μπορούσε να ταΐσει και να ξεδιψάσει  γύρω στα 100 δισεκατομμύρια ανθρώπους. 
Και διατροφικά όλα είναι μύθος. 
Εγώ δεν καταναλώνω κρέας και γυμνάζομαι καθημερινά  και κάνω συχνά ημι μαραθώνιο, απλά βέβαια μην κόψετε το κρέας χωρίς να διαβάσετε ή να ρωτήσετε κάποιον τι πρέπει να προσέξετε για την διατροφή σας.
Βέβαια να το φιλοσοφήσω και λίγο, η ζωή και ο θάνατος είναι τα δύο βασικά συστατικά της ζωής.
Δεν τρέφομαι με κρέας αλλά δεν το κάνω για τον μαμοθρευτίστικό τρόπο σκέψης, όπως κάποιου που δεν μπορεί να δει ούτε ένα ντοκιμαντέρ που το λιοντάρι ξεσκίζει μία αντιλόπη για να τραφεί γιατί λυπάται την καημένη την αντιλόπη.
Όχι αυτό θα ήταν μια λάθος σκέψη, η ζωή έχει το προτέρημα να μην χρειάζεται τροφή, αφού τρέφετε με τον εαυτό της τον οποίο ανακυκλώνει ασταμάτητα μέσα από διάφορες μορφές ζωής που δημιουργεί.
Ο θάνατος και η γέννηση  είναι η διαδικασία της εξέλιξης και της διατήρησης της ψυχικής αθανασίας μέσω του υλικού κόσμου μέχρι να μπορέσει να περάσει σε ανώτερα επίπεδα εξέλιξης ή να καταλάβει ότι το τώρα είναι το ανώτερο επίπεδο.

θέλω να εξηγήσω ότι το κυνήγι είναι μια μορφή συμμετοχής σε αυτό που εξήγησα παραπάνω και αν ήμασταν σε μία άλλη εποχή  θα τρεφόμουν με σάρκα από κυνήγι αφού τότε το κυνήγι ήταν πιο δύσκολο και έτσι έδινε την δυνατότητα στο ικανότερο ζώο να ξεφύγει από τον κυνηγό.
Αλλά και επιπλέον η φύση δεν είχε τόσο επιβαρυνθεί από τον άνθρωπο όσο τώρα που η χλωρίδα και η πανίδα έχει σχεδόν εξαφανιστεί.
Άρα σήμερα δεν είναι ούτε το κυνήγι κάτι που θα μπορούσε να πει κάποιος ότι συμμετέχει απλά στην διαδικασία της ζωής που εξήγησα παραπάνω.
Στην κατάσταση που είναι αυτή τη στιγμή ο πλανήτης, το κυνήγι είναι μια βάρβαρη πράξη αλλά όχι βέβαια τόσο όσο η βαρβαρότητα που γίνετε  με την αιχμαλωσία των ζώων με σκοπό την σφαγή για τροφή. 
Έχω σταματήσει να τρέφομαι με σάρκα θηλαστικών πτηνών και οτιδήποτε άλλο  μεγαλώνει σε αιχμαλωσία με σκοπό την σφαγή του για τροφή δικιά μας αλλά και από κυνήγι.

 Τα ζώα αντίθετα με τα πιστεύω των ιουδαϊκών θρησκειών όπως ο χριστιανισμός ΕΧΟΥΝ ΨΥΧΗ. Όπως και τα φυτά βέβαια, που οι περισσότεροι vecan νομίζουν.

Τρέφομαι με ψάρια αλλά όχι εκτροφείων και όχι αν έχουν ψαρευτεί με μαζικούς τρόπους κυνηγιού που δεν δίνουν καμία πιθανότητα σε κανένα  ψάρι να ξεφύγει και έτσι δεν μπορεί να θεωρηθεί συμμετοχή του ανθρώπου στην αλυσίδα της ζωής.
 Αλλά στυγνή βασανιστική δολοφονία, επιλέγω μόνο ψάρια που έχω ψαρέψει μόνος μου ή από τοπικούς ψαράδες παράκτιας αλιείας που δεν χρησιμοποιούν τράτες.
Γενικά όταν αγοράζω ψάρια κατεψυγμένα προσπαθώ να επιλέγω αυτά που δεν έχουν πιαστεί με τρόπο μαζικό από πλοία εργοστάσια των ωκεανών και πάντα προτιμώ τα  μεγάλα σε μέγεθος που έχουν κάνει τον κύκλο τους στη θάλασσα και πρέπει να αρχίσουμε να τρώμε και ψάρια που δεν τα γνωρίζουμε και είναι ασφαλή για κατανάλωση.
 Μην κολλάμε δηλαδή σε Γαύρο, Τσιπούρα, Σαρδέλα και Κολιό γιατί κάποια στιγμή δεν θα υπάρχουν και  χαλάμε και την ισορροπία στην θάλασσα.
     Είναι γενικά δύσκολη η επιλογή για το τι ψάρια πρέπει να καταναλώνουμε και γενικά η επιλογή των κατεψυγμένων είναι μια δύσκολη υπόθεση και μάλλον θα τα αφαιρέσω από την διατροφή μου.

Η θάλασσα με το μέγεθος που έχει σε σχέση με την ξηρά που ζει ο άνθρωπος θα μπορούσε να μας τρέφει για πάντα αν την σεβόμασταν λίγο και δεν χρησιμοποιούσαμε τα πλάσματα της σαν αιχμάλωτα για να τραφούμε  εμείς αλλά απλά συμμετείχαμε με σεβασμό στην διατροφική αλυσίδα της.

Σαλιγκάρια τρώω, όχι βέβαια αγοραστά ή από εκτροφεία αλλά μόνο αυτά που βρίσκω μια συγκεκριμένη χρονική περίοδο του έτους, μέσα στα χωράφια τα δικά μου που καλλιεργώ με βιολογική καλλιέργεια και μάλιστα χωρίς παγιδεύσεις αλλά όσα βρω, σίγουρα τα ικανότερα μου ξεφεύγουν αφού έχουν κρυφτεί καλύτερα από τα άλλα που βρίσκω.

Υπακούω  και στον κανονισμό που κανονικά κάθε αγρότης είναι υποχρεωμένος να ακολουθεί ανεξάρτητα αν είναι βιοκαλλιεργητής ή όχι.  
Ο οποίος αναφέρει ότι περιμετρικά 2 μέτρα από κάθε χωράφι δεν εκτελούμε καμία μορφή καλλιέργειας ούτε και βιολογικής, δηλαδή αφήνουμε την φύση σε αυτά τα 2 μέτρα να εξελιχτεί όπως αυτή νομίζει, δηλαδή δεν αφαιρούμε τίποτα, ούτε θάμνους ούτε άγρια δέντρα και φυτά, ώστε να μπορεί να διατηρεί την χλωρίδα και την πανίδα μέσα σε αυτή.
Αν και δεν τρέφομαι με κρέας και γαλακτοκομικά, διαφωνώ πλήρως με τις απόψεις των περισσότερων VEGAN.  Η γέννηση και ο θάνατος είναι βασικά δομικά στοιχεία  της δημιουργίας.  Δυστυχώς έχουν φτάσει στο σημείο να παρακαλούν να στειρώσουμε τις αντιλόπες για να μην τις τρώνε τα λιοντάρια και πονέσουν.  Η ζωή κάνει το εξής θεϊκό, τρέφεται με τον εαυτός της απλά μεταλλάσσοντας την ΜΙΑ, την μοναδική ουσία που είμαστε όλοι μας. Το φρικιαστικό του πόνου και του θανάτου είναι μόνο για να παραμένει το παιχνίδι της ζωής τίμιο.  Εγώ θα τρεφόμουν με κυνήγι αν δεν ήταν τόσο επιβαρυμένο το περιβάλλον γύρω μας. Αυτά που αποφεύγω είναι τα αιχμάλωτα στα εργοστάσια σφαγής. Υπάρχουν ψυχές εκεί που στην ουσία ποτίζουν με αρνητισμό όχι τους εαυτούς τους αλλά την ανθρωπότητα. Με ψάρια τρέφομαι αν το ψάρεμα έχει γίνει με τρόπους που δίνει κάποια ευκαιρία να ξεφύγουν κάποια ψάρια.  Τα φυτά που καλλιεργούμε μπορούν να θεωρηθούν αιχμάλωτα αλλά δεν είναι λόγω της φύσης τους. Όλοι από την ίδια ουσία είμαστε αλλά η κάθε μετάλλαξη της ουσίας αντιλαμβάνεται διαφορετικά το περιβάλλον.  Με λίγα λόγια γιατί έγραψα πολλά, το κάνω για εμένα και όχι για εκείνα. Θα τα προσέβαλα αν το έπαιζα ανώτερος τους με το να τα λυπηθώ. Τον άνθρωπο λυπάμαι.                           
      Η αντίληψη των περισσότερων VEGAN που θέλουν έναν παράδεισο με όλα τα όντα να ζουν ¨ειρηνικά¨ μέσα του, μας δείχνει πόσο ελέγχει ακόμα το παράλογο του Γιαχβέ τα μυαλά υποτιθέμενων ελεύθερων ανθρώπων.                                                              
Στην πορεία είδα βέβαια ότι απλά δεν χρειάζεται να τρέφομαι με αυτά, δεν με ωφελούν σε τίποτα. Ο αιματοκρίτης μου ανέβηκε από τότε που έκοψα το κρέας(είχα πάντα χαμηλό) και οι εξετάσεις πολύ καλύτερες. 
 Για το γάλα δεν χρειάζεται να πω σχεδόν τίποτα, δεν είναι καν τροφή, ούτε φυτική ούτε ζωική. Είναι μια μετάδοση πληροφοριών μεταξύ του είδους αλλά και της μητέρας στο παιδί.  Δεν μου χρειάζεται το γάλα, κάνει κακό το γάλα, αν κάποιος όμως με απειλούσε με όπλο να πιω με το ζόρι, θα επέλεγα να πιω από το στήθος μιας γυναίκας παρά από το στήθος μιας αγελάδας.  Σε μια κατάσταση εκτάκτου ανάγκης βέβαια θα έτρωγα τα πάντα. 


ΔΕ ΘΕΛΩ ΝΑ ΘΥΣΙΑΖΕΤΑΙ ΕΝΑ ΕΜΨΥΧΟ ΟΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΙΑΤΟ ΜΟΥ...Η ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΑ ΜΟΥ ΔΕΙΧΝΕΙ ΑΠΟΛΥΤΑ ΠΩΣ ΕΙΜΑΙ ΦΥΤΟΦΑΓΟ / ΚΑΡΠΟΦΑΓΟ ΟΝ ΚΙ ΟΧΙ ΠΤΩΜΑΤΟΦΑΓΟΣ...ΕΙΜΑΙ ΑΦΥΠΝΙΣΜΕΝΟΣ ΣΤΗΝ ΑΛΗΘΙΝΗ ΜΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ...ΕΣΕΙΣ;
Δημοσιεύτηκε από Αρίστανδρος Ανδρομέδειος στις Κυριακή, 6 Δεκεμβρίου 2015Ένα συγνώμη που έγραψα όλο το σχόλιο στο πρώτο ενικό πρόσωπο (μιλώ για τον εαυτό μου ) αλλά αυτή τη στιγμή μου φαίνεται άθλος να κάτσω να το αλλάξω όλο .

Και ένα τελευταίο , φύγετε από τις πόλεις η τεχνολογία τώρα  σου δίνει την δυνατότητα να απολαύσετε την ελευθερία του χωριού αλλά και να συμμετέχετε στα κοινά .

Ευχαριστώ !

Ηλίας Τ. ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας να είναι ευπρεπή.