Δευτέρα, 20 Ιουλίου 2015

Για τους φίλους που νομίζουν ότι η Ορθοδοξία είναι κάτι άλλο από αυτό που πραγματικά είναι και προσπαθούν να της δώσουν φιλοσοφικό χαρακτήρα για να μπερδέψουν πρωτίστως βέβαια τον εαυτό τους.

Τι μας λέει; «Ἐρευνᾶτε τὰς γραφάς» (Ἰωάν. 5,39). Νὰ διαβάζετε τὴν ἁγία Γραφή, ἀλλὰ ὄχι μὲ τὸ δικό σας πνεῦμα, ποὺ μπορεῖ νὰ πλανηθῇ, ἀλλ᾿ ὅπως τὴν ἑρμηνεύουν οἱ πατέρες τῆς Ἐκκλησίας.http://www.augoustinos-kantiotis.gr/?p=48263.

Προσέξτε τώρα, η θρησκεία που θέλει να μας κάνει να πιστέψουμε ότι είναι η συνέχεια του Ελληνισμού μας λέει εδώ μέσα στη χώρα του φωτός και της ελεύθερης σκέψης και με το τεράστιο φιλοσοφικό έργο γύρω από την προσπάθεια μας να αντιληφθούμε τον κόσμο γύρω μας ότι τελικά όλη η αλήθεια βρίσκετε μέσα σε ένα βιβλίο και πρέπει να το δεχτούμε όπως είναι και η ερεύνα δεν επιτρέπετε απο εμάς αλλά ότι έγινε έγινε απο τους πατέρες και ότι τίποτα άλλο δεν υπάρχει γιατί και καλά θεικό είναι αφού με τη φώτιση του αγίου πνεύματος το έγραψαν οι απόστολοι άρα είναι θεϊκό.

Τώρα πως γίνετε να είναι διαφορετικά τα ευαγγέλια μεταξύ τους (Κάτι δεν πήγε καλά με την μετάδοση του αγίου πνεύματος) Ή το άλλο, στις αρχικές συνόδους έκατσαν (Άνθρωποι - παπάδες) και μελέτησαν και αποφάσισαν ποια ευαγγέλια θα δεχτούν και ποια θα απορρίψουν, έχουν απορρίψει πολλά(Δεν το ξέρατε;). Και ερωτώ τώρα εγώ ο άπιστος. Πως κατάλαβαν ποια είναι θεϊκά; Πέστε μου  ότι έκαναν λογοκρισία και έκριναν το άγιο πνεύμα για το που ήταν σωστό και που έκανε λάθος.

Όσο και να νομίζω ότι υπάρχουν όρια στον παραλογισμό πάντα διαψεύδομαι.

                                             Ευχαριστώ που με διαβάζετε
                                              Ηλίας Τ. ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ

Σε σχόλια απαντώ μόνο σε όσα γίνονται εδώ στο ιστολόγιο μου και όχι σε κοινωνικά δίκτυα

Η ανάρτηση μου είναι μία καθαρά προσωπική , φιλοσοφική και ερασιτεχνική άποψη και δεν φέρει καμία
δημοσιογραφική ή επιστημονική τεκμηρίωση από εμένα ,
αν σας κινήσουν το ενδιαφέρον αυτά που γράφω μη τα δεχτείτε χωρίς να τα ψάξετε μόνοι σας ,μπορεί να
είναι όλα λανθασμένα  ,

οτιδήποτε σύμβολα,πρόσωπα ή σχόλια για το ΥΣΕΕ χρησιμοποιώ είναι απο δικιά μου επιθυμία και δεν δηλώνει ότι το ΥΣΕΕ συμφωνεί με τα γραφόμενα μου .

Την ευθύνη για τα σχόλια την έχουν αυτοί που τα γράφουν,ανώνυμα υβριστικά και που προωθούν την σωματική
 βία τον ρατσισμό δεν θα δημοσιοποιούνται ,
Ρατσισμός είναι όταν στρεφόμαστε εναντίων ανθρώπων αλλά είναι δικαίωμα όταν στρεφόμαστε εναντίων θεσμών (για απόψεις μιλάμε πάντα και όχι για βία ή να προτρέπει  βία .)
 ,
Παράδειγμα: Μπορεί κάποιος να στρέφεται με τις απόψεις του εναντίον του Χριστιανισμού αλλά όχι εναντίων των χριστιανών και το ίδιο
ισχύει για όλα τα θέματα .

 καθώς και ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΕ ΓΚΡΗΚΛΙΣ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.
Ηλίας Τ.ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας να είναι ευπρεπή.