Τρίτη, 13 Οκτωβρίου 2015

Μάθετε για το Ελληνικό όνομα Νικόλαος και δώστε το στα παιδιά σας.

                                                           Spartan helmet illustration

Μία ιδέα ονόματος για να δώσουμε στα παιδιά μας σκεπτόμενοι Ελληνικά: Νικόλαος.

Αν και πολλοί θα εκπλαγείτε το όνομα Νικόλαος είναι Ελληνικότατο και φυσικά δεν έχει καμία σχέση με τον άγιο Νικόλαο της Ορθοδοξίας, γιατί υπήρχε πολύ πιο πριν από τον Άγιο Νικόλαο ( 3ο αιώνας μ.χ ).
Τι θέλω να πω, αν κάποιος έχει κάνει πολιτική βάπτιση και το επιθυμεί να έχει το όνομα Νικόλαος (μέχρι να μπορεί το ΥΣΕΕ να κάνει ονοματοδοσίες με νομική ισχύ ) δεν τιμά τον Άγιο Νικόλαο αλλά τους προγόνους του, όσο για αυτούς που κάνουν ορθόδοξη βάπτιση εννοείτε ότι τιμούν τον Άγιο  Νικόλαο και μόνο(δικαίωμα τους).
Για τον Ορθόδοξο άγιο ξέρουμε τα κατορθώματα του, μόνο οι Τζιχαντζιστές τον ανταγωνίζονται.

Ένας λοιπόν από τους πιο γνωστούς, στην αρχαιότητα ήταν ο Νικόλαος της Σπάρτης που ο γιος του ήταν ένας από  τους άνδρες που δέχτηκαν εθελοντικά να δώσουν την ζωή τους για την τιμή της Σπάρτης, και προσφέρθηκαν στον Ξέρξη ως εξιλέωση για τους αγγελιοφόρους που είχαν σκοτώσει οι Σπαρτιάτες,

ο Ξέρξης εντυπωσιάστηκε με το γεγονός ότι κάποιοι ήρθαν εθελοντικά  να πεθάνουν για την τιμή της Σπάρτης  και τους είπε ότι θα τους χάριζε την ζωή αν γονάτιζαν και τον προσκυνούσαν αλλά αυτοί δεν ξέχασαν μία πολύ βασική πρόταση που χαρακτηρίζει τους Έλληνες  ΟΥΚ ΕΙΘΙΣΤΑΙ ΤΟΙΣ ΕΛΛΗΣΙ ΠΡΟΣΚΥΝΕΕΙΝ και αυτός τους σκότωσε όπως  μας αναφέρει ο Θουκυδίδης .

Δεν υπάρχει στα ήθη των Ελλήνων το προσκύνημα  σε ανθρώπους αλλά ούτε και σε θεούς – ούτε και σε θεούς – ούτε και σε θεούς , το επαναλαμβάνω για να δούμε ότι έχει παιχτεί το πιο βρώμικο παιχνίδι προπαγάνδας από την εκκλησία προς τους Έλληνες, όχι μόνο τους έβαλαν με τη βία σε μια θρησκεία που επιβάλετε το προσκύνημα αλλά επιπλέον μας έμαθαν ότι οι προγονοί μας ήταν ειδωλολάτρες και προσκυνούσαν αγάλματα, δηλαδή χωρίς καμία υπερβολή μας έχουν πείσει ότι ένας άσπρος τοίχος είναι μαύρος χωρίς καθόλου να υπερβάλω με αυτό το παράδειγμα.  


Δυστυχώς στην Ελλάδα έχουμε μάθει να λέμε ότι σημαντικότερη γιορτή μας είναι όταν γιορτάζουμε το ορθόδοξο όνομα μας  και ως δεύτερα  τα γενέθλια μας μάλιστα στα περισσότερα χωρία οι άνθρωποι κάποιας ηλικίας δεν γιορτάζουν καν τα γενέθλια γιατί θεωρείτε κάτι  σαν παιδικό γεγονός .

Οι προγονοί  μας ως ατομική γιορτή γιόρταζαν φυσικά μόνο τα γενέθλια δηλαδή την γένεση  του ανθρώπου και φυσικά η Ορθοδοξία είναι αντίθετη με τα γενέθλια (αφού είναι Ελληνικό έθιμο), διαβάστε τους κανόνες τις ορθοδοξίας, νομίζω ότι είναι ο τελευταίος που κυνηγάει τα γενέθλια ΔΙΑΒΑΣΤΕ.

Και ένα τελευταίο, με αυτά τα περιοδικά κάνουν πλύση εγκεφάλου στα παιδιά μας, ώστε να μισούν καθετί Ελληνικό.
Και εμένα του ίδιου μου τα είχαν δώσει όταν ήμουν μικρός, στο πολιτιστικό κέντρο, της ενορίας μας.
Πόσο φυσιολογικό μου φαινόταν τότε και πόσο γελοίο μου φαίνεται τώρα που ονομαζόταν πολιτιστικό. Άκου εκεί πολιτιστικό!!!!!

                                                           Ευχαριστώ που με διαβάζετε
                                                             Ηλίας Τ. ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας να είναι ευπρεπή.