Ορθόδοξοι αυτής της χώρας διαβάστε επιτέλους τα ιερά κείμενα σας με λογική και όχι με παπαγαλίστικη ευλάβεια,δείτε γιατί.

                                                           Milan - cathedral - Expulsion from Paradise
«Αλλά και εάν εμείς ή Άγγελος εξ ουρανού σας κηρύττει άλλο Ευαγγέλιο παρά Εκείνο, το Οποίο εμείς σας κηρύξαμε (εμείς οι Άγιοι δηλαδή), ας είναι ανάθεμα (ας είναι αφορισμένος από το Σώμα της Εκκλησίας, αποκομμένος)» (Προς Γαλάτας Επιστολή Παύλου, Κεφάλαιο 1, Εδάφιο 8).
---------------------------------------------
Αφιερωμένο σε όσους κατά καιρούς σε μια ειρηνική πάντα  αντιπαράθεση επιχειρημάτων μου αντιπαραθέτουν ότι η Ορθοδοξία δεν είναι δόγμα και δεν πρέπει να υπακούμε ακριβώς τα ευαγγέλια και ότι η ορθοδοξία δεν συγκρίνετε με άλλες αυστηρές μονοθεϊστικές  θρησκείες. 

Η ορθοδοξία σας φαίνεται πιο ελεύθερη γιατί στην Ευρώπη έχει γίνει και μια αναγέννηση του Ελληνικού πνεύματος, δηλαδή ο χριστιανισμός έχει φάει μια ήττα και αναγκάστηκε να τελειώσει τον χριστιανικό μεσαίωνα (σχεδόν) και όχι ότι έχει εξελιχτεί, απλά κρύβει το αληθινό του πρόσωπο περιμένοντας να το εμφανίσει ξανά με τις κατάλληλες συνθήκες.

Εφόσον λοιπόν σύμφωνα με το παραπάνω εδάφιο δεν μπορείτε να αμφισβητήσετε τα κείμενα από τα ευαγγέλια επιτέλους αρχίστε να τα διαβάζετε, ελπίζω να αντέχετε τα θρίλερ και τα ανθελληνικά κείμενα.

Και επειδή έγραφα αυτή την ανάρτηση την επόμενη ημέρα της γιορτής της Γυναίκας 
και που η γυναίκα έχει το δώρο της έμμηνου ρύσης και της δυνατότητας  να γεννά έναν άνθρωπο, ιερή δυνατότητα σύμφωνα με τα Ελληνικά. 
Διαβάστε όμως πόσο ιερή είναι η δυνατότητα σύμφωνα  με τα χριστιανικά στον παρακάτω σύνδεσμό από ένα Ορθόδοξο ιστολόγιο, γιατί κατά την ταπεινή μου γνώμη οι Έλληνες είναι Ορθόδοξοι γιατί έχουν μάθει να διαβάζουν τα ιερά βιβλία του Χριστιανισμού με ευλάβεια και παπαγαλία και όχι να τα μελετάνε για το τι ακριβώς λένε, ωχ!!! Συγνώμη ξέχασα το πίστευε και μη ερεύνα. 
Σύνδεσμος :https://orthodoxos.wordpress.com/2008/05/27/ta_rouxaaaa_mooooou/

                                      Και το παρακάτω βιντεάκι θα βοηθούσε: 


Θα σας πουν βέβαια ότι είναι λόγο του προπατορικού αμαρτήματος , μα τότε ;; μα τότε;; μήπως όλη η ουσία των μονοθεϊστικών θρησκειών είναι η πίστη στο παραμύθι με την Εύα και τον Αδάμ και όχι τόσο πολύ για τον χριστό ;; ή τον Μωάμεθ;  μήπως πρόσθεσαν τον Χριστό για να ξεχωρίζει η μια θρησκεία από την άλλη για να μην σβήνει η αντιπαράθεση μεταξύ τους και οι πιστοί τους να ασχολούνται και να αντιπαλεύονται για το ποια θρησκεία είναι καλύτερη και έτσι ποτέ να μην ξεφεύγουν από αυτόν τον εγκλωβισμό και γυρίσουν να δουν το Ελληνικό φως , δηλαδή το πιο λαμπρό φως που έχει εμφανιστεί στον πλανήτη .

Μην ξεχνάτε ότι όλες αυτές οι θρησκείες έχουν το ίδιο παραμύθι με τον παράδεισο  δηλαδή  τον ίδιο Θεό, οι υπαρχηγοί αλλάζουν μόνο . 

Προκαλώ όλους τους χριστιανούς να δοκιμάσουν αν γίνετε να πιστέψουν στον Χριστό χωρίς να πιστέψουν στο παραμύθι με τον Αδάμ και την Εύα την κόλαση και τον παράδεισο γίνετε δεν γίνετε , γιατί  είναι πολλοί πιο λάιτ υποτίθεται που χρησιμοποιούν πράγματα αντίθετα με τον χριστιανισμό   όπως είναι η ελεύθερη σκέψη  (φιλοσοφία ) για να νιώσουν οι ίδιοι καλύτερα γιατί κάτι πλέον δεν τους πηγαίνει καλά με τον χριστιανισμό και προσπαθούν να αναδείξουν μία πλευρά του Χριστού με ψυχεδέλεια και  αγάπες , δεν είναι έτσι όμως τα πράγματα ,  τα χριστιανικά κείμενα όπως σας λένε δεν πρέπει να τα αμφισβητήτε και αυτά μας λένε ότι Ο χριστός ήρθε και καλά για να μας σώσει από την κόλαση και να πάμε στο παράδεισο και να μας λυτρώσει από το προπατορικό αμάρτημα, βλέπετε να το πάλι το παραμύθι που πρέπει να πιστεύετε .
Ο χριστιανισμός στην ουσία είναι μια θρησκεία για αυτούς που πιστεύουν στο παραμύθι με τον Αδάμ και την Εύα την κόλαση με τις φωτιές και τον παράδεισο με τα μήλα . και το αστείο είναι ούτε και στους περισσότερους από τους ίδιους  αρέσει  , το έχω δοκιμάσει τουλάχιστον 200 φορές στην καθημερινότητα μου , όταν καταλαβαίνουν ότι δεν είμαι χριστιανός και με ρωτούν <<δηλαδή δεν είσαι Χριστιανός ;>>
και τους απαντώ <<τι εννοείς αν πιστεύω στο παραμύθι με τον Αδάμ και την Εύα ;>>
όλοι μου απαντούν << όχι αυτό αλλά στον Χριστό και στην αγάπη ;>> δήλα δη κάπου και οι ίδιοι νιώθουν άσχημα  αλλά αυτή είναι η πραγματικότητα Ο ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΤΟΥ ΠΑΡΑΜΥΘΙΟΥ ΤΟΥ ΑΔΑΜ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΥΑΣ αν δεν είχαν φάει το μήλο δεν θα είχε μπει στην διαδικασία ο Θεός σας να μας περνάει από τεστ για το ποιοι θα πάνε στον παράδεισο και ποιοι στην κόλαση  και δεν θα έστελνε και τον Χριστό για να μας βοηθήσει .

ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΤΕ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΧΩΡΙΣ ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΤΟΥ ΑΔΑΜ ΑΝ ΓΙΝΕΤΕ , ΓΙΝΕΤΕ ; ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΕ.

Φυσικά η ανάρτηση απευθύνεται στους δήθεν χριστιανούς αυτής της χώρας(περίπου στα 9.000.000) και όχι στους γνήσιους Χριστιανούς που δεν είναι ούτε 5.000. Δεν έχει νόημα και θα ήταν προκλητική η ανάρτηση αν απευθυνόταν σε αυτούς διότι αυτοί συμφωνούν με όλα τα παραπάνω που γράφω αλλά και με την άποψη ότι ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ και ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ δεν πάνε μαζί.

Ευχαριστώ!
ΠΛΗΘΩΝ Τ. ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ

Σχόλια