Τι σημαίνει η λέξη Αλληλούια; Πάντως σίγουρα όχι αυτό που νομίζουν οι περισσότεροι.

                                                         God loves everyone!
Αρκετές φορές έχω γράψει, στα ιστολόγια μου, ότι ο Ιουδαϊσμός δημιούργησε και τις άλλες θρησκείες (Χριστιανισμό – Μουσουλμανισμό ) ώστε να έχει με κάτι να ασχολείται ο κόσμος ή να το πω καλύτερα, να έχει κάτι να μισεί και να εχθρεύεται ώστε να μη γυρίσει ποτέ ξανά το βλέμμα του προς το Ελληνικό φως. Να θυμίσω ότι στο Βυζάντιο απαγορεύτηκε η  Ελληνική Εθνική θρησκεία και η μόνη νόμιμη θρησκεία ήταν ο χριστιανισμός αλλά με μια μικρή εξαίρεση, θα επιτρεπόταν και ο Ιουδαϊσμός(Τη μαμά θα έδιωχναν;).

Δεν θα σας βάλω να μου απαντήσετε την απορία γιατί απαγορεύτηκε η Ελληνική εθνική θρησκεία αφού όπως μας μαθαίνουν υποτίθεται ότι μόνοι τους οι Έλληνες και όχι με την βία άλλαξαν την θρησκεία τους, άρα γιατί την απαγόρευσαν βρε παιδιά αφού με την θέληση τους και καλά την άλλαζαν;

Τέλος  πάντων δεν είναι το ερώτημα της ημέρας αυτό αλλά ότι πολλές φορές μιλάω με χριστιανούς και τους λέω ότι τον θεό τους τον λένε Γιαχβέ  όπως τον θεό των Ιουδαίων και με κοιτάνε παράξενα  και φυσικά το αρνούνται, θα ήθελα  λοιπόν να μου απαντήσετε τι σημαίνει το Αλληλούια;

Σίγουρα θα μας απαντήσουν ότι δεν είναι  ακριβώς κριθαράκι αλλά είναι κάτι σαν Γιουβέτσι και τα γνωστά.

Δείτε εδώ τι σημαίνει Αλληλούια .

Αν δεν ικανοποιηθείτε ψάξτε το Ηλίας ή το Ιησούς.

Ο Γιαχβέ ή Γιάχ ή Ιαχβέ ή Ιεχωβάς λοιπόν είναι ο ένας και μοναδικός θεός των ιουδαίων.

Προσέξτε, ποτέ δεν έχουν μιλήσει για ένα και μοναδικό θεό γενικώς και αορίστως αλλά μιλάνε για τον έναν και μοναδικό θεό της συγκεκριμένης ιστορίας με τον Αδάμ και την Ευα, δηλαδή τον Γιάχ.
Προσέξτε τώρα το παρακάτω, ΧΑΛΛΕΛΟΥ(ΓΙΑΧ) είναι το Αλληλούια που δοξάζει τον Γιάχ και το αλλ(γιάχ) είναι το Αλλάχ που δοξάζει φυσικά τον ίδιο.

Αν βάλετε το αλλγιάχ προς αναζήτηση στο ίντερνετ δεν θα σας ρωτήσει αν εννοείται κάποια άλλη λέξη αλλά θα σας βγάλει κατευθείαν το αποτελέσματα για τον Αλλάχ. Στο παρακάτω τραγουδάκι, οι στίχοι μας δείχνουν ακριβώς τι είμαστε και τι δεν είμαστε, όταν αναφέρει στους στίχους τη λέξη Ιαχβέ, μάθατε ποιόν εννοεί:  τον μπαμπά του Ιησού, ναι τον Ιεχωβά.
Γιαυτό μια από τις πιο αστείες ερωτήσεις που μπορείς να κάνεις σε ένα χριστιανό Ορθόδοξο είναι η <<Πιστεύεις στον Ιεχωβά;>> και φυσικά θα σου απαντήσει με πάθος <<Όχι βέβαια, σιγά μην είμαι Ιεχωβάς.
 Δεν είναι ειρωνεία ο τρόπος που μιλάω αφού και εγώ τα πρώτα 40 χρόνια της ζωής μου χριστιανός ήμουν αλλά είναι ένας έντονος τρόπος για να δείξω το παράλογο και την προπαγάνδα που δεχόμαστε σε αυτήν την χώρα υπέρ κάποιου και εναντίων των προγόνων μας 



                                         Ευχαριστώ που με διαβάζετε
                                            Ηλίας Τ. ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ




Σχόλια