Οικονομικό ισοδύναμο είναι τελικά ο Ελληνικός πολιτισμός, δείτε τη δήλωση του ΥΣΕΕ:



Ανακοίνωση 304/07.10."2015"
Πιστός στην παράλογη εμμονή να φορολογηθεί αγρίως η Εκπαίδευση, ή να βρεθούν εξίσου «ισοδύναμα» ποσά από την φορολόγηση μουσείων και αρχαιολογικών χώρων, εμφανίστηκε με δηλώσεις του ο νέος υπουργός πολιτισμού κ. Μπαλτάς. Για τον κ. υπουργό δεν είναι αυτονόητο ότι τα μουσεία και οι αρχαιολογικοί χώροι επιτελούν και αυτά με τη σειρά τους παιδευτικές και επίσης ευρύτερες πολιτισμικές λειτουργίες.

Αυτό που ο κ. Μπαλτάς δεν τολμά με παρρησία να δηλώσει, δηλαδή εχθρότητα προς τον Εθνικό Ελληνισμό, δηλαδή τον κατά χιλιάδες χρόνια παλαιότερο του Χριστιανισμού Ελληνισμό της πολιτικής αυτοθέσμισης και του κατ’ Αρετήν ζην, το διατυπώνει ωστόσο υπορρήτως με ορισμένες θέσεις τουλάχιστον.

1. Η λογική του κ. υπουργού, η οποία θέλει τους πολίτες ως αριθμούς τραπεζικών λογαριασμών και τσέπες προς άρμεγμα, ταυτίζεται απολύτως με την οπτική τού Οικονομισμού, ο οποίος δεν αναγνωρίζει ανθρώπινες υποστάσεις αλλά ποσοστά και χρηματικά ποσά.

2. Ο κ. υπουργός κάνει πως δεν καταλαβαίνει όταν δεν αναγνωρίζει παιδευτική λειτουργία στα μουσεία και τους αρχαιολογικούς χώρους; Πώς άραγε αντιλαμβάνεται τα εκθέματα ο κ. υπουργός; Ως λάφυρα πολέμου, τα οποία επιβεβαιώνουν την υπεροχή του βυζαντινισμού επάνω στον ηττημένο Ελληνικό εθνισμό;

3. Αν εισακουσθούν οι προτροπές του κ. Μπαλτά για ένα ακόμα υπερβολικό χαράτσι στα εισιτήρια των μουσείων και των αρχαιολογικών χώρων, τι πιστεύει ο ίδιος; Ότι θα αυξηθούν οι Έλληνες επισκέπτες ή θα αποξενωθούν ακόμα περισσότερο από τον Ελληνικό Εθνικό πολιτισμό οι ήδη αποξενωμένοι, λόγω στρεβλής παιδείας, νεοέλληνες. Ίσως ο τελικός στόχος του κ. Μπαλτά να είναι ακριβώς αυτός, η αποξένωση και η απομάκρυνση από τον κόσμο της αριστείας των Ελλήνων, αν μάλιστα κρίνουμε και από τις σχετικές αναφορές του στο προηγούμενο υπουργείο του.

4. Ο κ. Μπαλτάς αισθάνεται μήπως ότι έχει κάποια θεσμική υποχρέωση ως υπουργός Πολιτισμού να αντιπαλέψει τον προχριστιανικό, Εθνικό πολιτισμό; Γιατί από μια πρόσφατη δήλωσή του («δεν μπορεί να υπάρξει σύγχρονη ελληνική τέχνη αν δεν είναι σε μόνιμη αναμέτρηση με την αρχαία κληρονομιά»), αυτό το συμπέρασμα συνάγεται.

Αν ο κ. υπουργός και η κυβέρνησή του θέλουν πολίτες και όχι υπήκοους, τότε δεν θα πρέπει να αυξήσουν την τιμή εισόδου σε χώρους παίδευσης και πολιτισμού αλλά να την καταργήσουν παντελώς. Αν επιθυμούν πολίτες που δεν θα βρίσκονται σε αντιπαλότητα με τον προγονικό τους πολιτισμό, μπορούν οι κυβερνώντες να κάνουν μια καλή αρχή, καταργώντας τα θρησκευτικά από τα σχολεία, μαζί με τη επακόλουθη θρησκοληψία, και διορθώνοντας τα απαράδεκτα βιβλία Ιστορίας, που επιδεικνύουν αρκετό μίσος κατά του προχριστιανικού Ελληνισμού.

Αν ο κ. υπουργός ψάχνει εναγωνίως «ισοδύναμα» μπορεί να τα βρει αμέσως, ανέτως και χωρίς αγωνία στα πλούσια παγκάρια της Ορθοδοξίας, στις μυστικές επιδοτήσεις των ΞΕΝΩΝ Πατριαρχείων, στην προκλητική χλιδή των μητροπόλεων, στα (πολλά) Βατοπέδια, στις χρυσές επιχορηγήσεις του ΕΣΠΑ, στις άγιες υπεράκτιες εταιρείες, στα περιουσιολόγια των μοναστηριών, και, και, και... Επίσης, εάν βαστάει η καρδούλα του, να ακυρώσει τους δύο νόμους του ΠΑΣΟΚ (1996 και 2004) και τον ένα νόμο της ΝΔ (2004), που, ως γνωστόν, χαρίζουν ετησίως στην ορθόδοξη ακρίδα πάνω από ένα δις ευρώ, κλέβοντάς το από τις συντάξεις των απομάχων της εργασιακής ζωής.

Θα τολμήσει να πράξει το άριστο, που εδώ ταυτίζεται με το αυτονόητο, ο νυν υπουργός Πολιτισμού ή θα παραμείνει στο κάτω του μετρίου, όπως όλοι οι προγενέστεροί του;
ΥΠΑΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ (Υ.Σ.Ε.Ε.)