Τρίτη, 19 Ιανουαρίου 2016

Η αγάπη του Ρωμανού για τον Ελληνισμό.

temple of Afaia

-Ο κορυφαίος χριστιανός υμνογράφος Ρωμανός ο Μελωδός περιλαμβάνει στον «Ύμνον εις Πεντηκοστήν» τους εξής στίχους (Maas Paul – Trypanis C.: A.Sancti Romani Melodi cantica – Cantica genuina, Oxford University Press, 1963):
Τί φυσώσιν και βαμβεύουσιν οι Έλληνες;
Τί φαντάζονται προς ‘Αρατον τον τρισκατάρατον;
Τί πλανώνται προς Πλάτωνα;
Τί Δημοσθένη στέργουσι τον ασθενή;
Τί μη νοούσι Όμηρο όνειρον αργόν;
Τί Πυθαγόραν θρυλούσιν τον δικαίως φιμωθέντα»


Σχόλιο δικό μου: Με τέτοια είναι γεμάτα τα κείμενα του χριστιανισμού, Ο ελληνισμός είναι όχι μόνο ένας από τους μεγαλύτερους εχθρούς του αλλά ο βασικότερος ή και ο μοναδικός αφού αυτός εκπροσωπεί την ελεύθερη έκφραση την ελεύθερη σκέψη και το σημαντικότερο την ελεύθερη ψυχή. Και αυτά τα 3 είναι οι μεγαλύτεροι εχθροί του χριστιανισμού και υπάρχει μάλιστα τόση αμάθεια που οι περισσότεροι έχουν την εντύπωση ότι αυτά τα 3 τον αντιπροσωπεύουν, παράνοια.

Για την παραπάνω ενδεικτική φωτογραφία ενός ελληνικού ναού, να πληροφορήσω ότι δεν γκρεμίστηκε από σεισμό ή από άλλα φυσικά αίτια. Αλλά όπως και άλλοι πολλοί από τον φανατικό Χριστιανικό επεκτατισμό

                                Ευχαριστώ που με διαβάζετε
                                   Ηλίας Τ. ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ


Σε σχόλια απαντώ μόνο σε όσα γίνονται εδώ στο ιστολόγιο μου και όχι σε κοινωνικά δίκτυα.  

Η ανάρτηση μου είναι μία καθαρά προσωπική , φιλοσοφική και ερασιτεχνική άποψη και δεν φέρει καμία
δημοσιογραφική ή επιστημονική τεκμηρίωση από εμένα.
Αν σας κινήσουν το ενδιαφέρον αυτά που γράφω, μη τα δεχτείτε χωρίς να τα ψάξετε μόνοι σας, μπορεί να είναι όλα λανθασμένα.
οτιδήποτε σύμβολα, πρόσωπα ή σχόλια για το ΥΣΕΕ χρησιμοποιώ είναι από δικιά μου επιθυμία και δεν δηλώνει ότι το ΥΣΕΕ συμφωνεί με τα γραφόμενα μου. 

Την ευθύνη για τα σχόλια την έχουν αυτοί που τα γράφουν,ανώνυμα υβριστικά και που προωθούν την σωματική βία και τον ρατσισμό δεν θα δημοσιοποιούνται.
Ρατσισμός είναι όταν στρεφόμαστε εναντίων ανθρώπων αλλά είναι δικαίωμα όταν στρεφόμαστε εναντίων θεσμών (Για απόψεις μιλάμε πάντα και όχι για βία ή να προτρέπει  βία.).

Παράδειγμα: Μπορεί κάποιος να στρέφεται με τις απόψεις του εναντίον του Χριστιανισμού αλλά όχι εναντίων των χριστιανών και το ίδιο
ισχύει για όλα τα θέματα .
   ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΕ ΓΚΡΗΚΛΙΣ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.
Ηλίας Τ.ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας να είναι ευπρεπή.