Η πίστη και το σωστό συνεχίζουν να σκοτώνουν και να σπέρνουν τον φόβο τώρα και 2000 χρόνια. Διαβάστε:

                                                 Belgian anti terror soldier on Charleroi Airport in Belgium
                                            © Photographer: Viorel Dudau | Agency: Dreamstime.com


Δόγματα και ολοκληρωτισμοί υπάρχουν πολλοί (Θρησκείες, φασισμοί, εθνικισμοί, κομουνισμός). Όλοι αυτοί είναι σίγουροι για την μοναδική τους αλήθεια ή το μοναδικό τους σωστό και το υποστηρίζουν και το μεταδίδουν ακόμα και με τη βία.

Ο καθένας από τους παραπάνω είχε ή έχει την εποχή δράσης του, αλλά  και περιμένει για να ξανά δράσει. Καμία σχέση δεν έχουν όλοι αυτοί με τον Ελληνικό πολιτισμό και με τον Ελληνα άνθρωπο.

Ο Έλληνας, δεν δέχεται  απλά σαν ρομποτάκι το σωστό που του λένε. Και για αυτό είναι και ο πιο ακίνδυνος άνθρωπος. Ποτέ ελεύθεροι άνθρωποι δεν δημιούργησαν κανένα μεσαίωνα. Πάντα οι σίγουροι για το σωστό τους, επέβαλαν σκοτάδια.

Δύο τύπους ανθρώπου αποδεικνύεται καθημερινά ότι υπάρχουν τελικά: ο Ελληνας και ο Ιουδαίος.

Φυσικά ο διαχωρισμός δεν είναι ρατσιστικός, δεν τους διαχωρίζει η ράτσα ή το κράτος που είναι πολίτες αλλά ο τρόπος που σκέφτονται. Ο ένας προσπαθεί να σκεφτεί ελεύθερα και ο άλλος θέλει να μάθει ένα σκοπό για να πιστεύει. Το μόνο θετικό είναι ότι δεν υπάρχουν σύνορα μεταξύ τους. Ο οποιοσδήποτε Ιουδαίος μπορεί ανα πάσα στιγμή να γίνει Ελληνας, απλά ανοίγοντας τα μάτια του μυαλού του. Αν και τα σύνορα είναι ανοιχτά και για την αντίστροφή κίνηση δεν νομίζω ότι ποτέ Ελεύθερος άνθρωπος(Ελληνας) γίνεται να αλλάξει και να γίνει πιστός (Ιουδαίος).

 Δυστυχώς την φιλοσοφία του Ελληνα διαδέχτηκε η ιστορία του Αβραάμ με τις διάφορες παραλλαγές της (Χριστιανισμός, Ιουδαϊσμός, ισλάμ και καμιά χιλιάδα αιρέσεις τους). Σε ένα Ελληνικό κόσμο που δεν υπήρχει καλό και κακό επιβλήθηκαν οι παραλλαγές του ένα και μοναδικού Ιουδαίου θεού με τα πολλά ονόματα (Θεός, Ιεχωβά, Γιαχβέ, Γιάχ, Αλλάχ, Χριστός, Ιησούς) και ανάλογα την παραλλαγή του και το ανάλογο σωστό που πρέπει αν κάνεις για να σωθείς και το κακό που πρέπει να παλέψεις για να ξανά σωθείς.

Δικαίωμα του καθενός να πιστεύει όπου θέλει. Ο Έλληνας το λέει αυτό το δικαίωμα και όχι ο Ιουδαίος. Αλλά ο Ελληνας λέει επίσης ότι αν και ο καθένας έχει δικαίωμα να πιστεύει ότι θέλει είναι παράλογο θεσμικά να διδάσκεται κάτι που είναι ενάντια στην ελευθερία, την δημοκρατία, την δικαιοσύνη και άλλα. Βέβαια η πλύση εγκεφάλου που έχουμε δεχτεί είναι τόσο τεράστια που ο καθένας εξαιρεί την πίστη του από αυτές που είναι ενάντια σε όλα τα παραπάνω.

Με αυτή την ανάρτηση προσπαθώ να βοηθήσω τον κόσμο να δει καθαρά και όχι να τον κάνει το ένα σκοτεινό παράλογο που τον φοβίζει αυτή τη στιγμή να δει ως όμορφο το άλλο παράλογο που τον φόβιζε παλαιότερα. Ίσως το ξύπνημα του θρησκευτικού φανατισμού να είναι ο βασικός σκοπός όλης αυτής  της ιστορίας. Οι σταυροφορίες το μεγαλύτερο που πέτυχαν μέσω της βίας ήταν ότι  εγκλώβισαν τον κόσμο πάνω στο πιο ΙΔΙΟ πράγμα ήταν πιο σωστό(Χριστιανισμός ή Ισλάμ) και κανείς δεν κοίταζε πλέον προς τον Ελληνισμό, δηλαδή προς την ελεύθερη σκέψη. Μήπως αυτό πάει να γίνει και σήμερα; Δεν ξέρω; Απλά σκέψεις κάνω, δεν μπορώ να ξέρω.

                                               

         

                                                         Μερικές εικόνες ίσως βοηθήσουν:























 Πιθανότατα για την πλειοψηφία των ανθρώπων που θα διαβάσουν αυτή την ανάρτηση, βλασφημώ αισχρά. Εγώ όμως απλά σκέφτομαι Ελληνικά, αν και για πολλούς αυτό από μόνο του είναι βλασφημία.

       Ευχαριστώ που με διαβάζετε
          Κείμενο: Ηλίας Τ. ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ











Σε σχόλια απαντώ μόνο σε όσα γίνονται εδώ στο ιστολόγιο μου και όχι σε κοινωνικά δίκτυα.  

Η ανάρτηση μου είναι μία καθαρά προσωπική , φιλοσοφική και ερασιτεχνική άποψη και δεν φέρει καμία
δημοσιογραφική ή επιστημονική τεκμηρίωση από εμένα.
Αν σας κινήσουν το ενδιαφέρον αυτά που γράφω, μη τα δεχτείτε χωρίς να τα ψάξετε μόνοι σας, μπορεί να είναι όλα λανθασμένα.
οτιδήποτε σύμβολα, πρόσωπα ή σχόλια για το ΥΣΕΕ χρησιμοποιώ είναι από δικιά μου επιθυμία και δεν δηλώνει ότι το ΥΣΕΕ συμφωνεί με τα γραφόμενα μου. 

Την ευθύνη για τα σχόλια την έχουν αυτοί που τα γράφουν,ανώνυμα υβριστικά και που προωθούν την σωματική βία και τον ρατσισμό δεν θα δημοσιοποιούνται.
Ρατσισμός είναι όταν στρεφόμαστε εναντίων ανθρώπων αλλά είναι δικαίωμα όταν στρεφόμαστε εναντίων θεσμών (Για απόψεις μιλάμε πάντα και όχι για βία ή να προτρέπει  βία.).

Παράδειγμα: Μπορεί κάποιος να στρέφεται με τις απόψεις του εναντίον του Χριστιανισμού αλλά όχι εναντίων των χριστιανών και το ίδιο
ισχύει για όλα τα θέματα .
   ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΕ ΓΚΡΗΚΛΙΣ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.
Ηλίας Τ.ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ