Ουδέποτε ο δικέφαλος αετός ήταν Ελληνικό σύμβολο, δείτε:


Τα γράμματα της πινακίδας εμπρός από τον εικονιζόμενο δικέφαλο αετό της συναγωγής αποτελούν την τετραγράμματη εβραϊκή γραφή του ονόματος του Θεού, Γιαχβέ. Το όνομά του ο Γιαχβέ το αποκάλυψε ο ίδιος στον περιούσιο λαό του μέσω του Μωυσή:  «Και είπε Μωυσής προς τον Θεόν· Ιδού εγώ εξελεύσομαι προς τους υιούς  Ισραήλ, και ερώ προς αυτούς· ο Θεός των πατέρων ημών απέσταλκέ με προς υμάς. ερωτήσουσί με· τι όνομα αυτώ; τι ερώ προς αυτούς; Kαί είπεν ο Θεός προς Μωυσήν λέγων· είμαι ο Γιαχβέ. και είπεν· ούτως ερείς τοις υιοίς  Ισραήλ.» («Έξοδος», γ  13-14.)        Διαβάστε περισσότερα..http://www.freeinquiry.gr/pro.php?id=719

Σχόλιο δικό μου:
Τον Γιαχβέ δοξάζουμε με αυτό το σύμβολο.
Όπως και όταν λέμε Αλληλούια ή Ιησού ή Ηλίας.
Είναι ένα καθαρά εβραϊκό σύμβολο και άρα και χριστιανικό αφού στον ίδιο θεό πιστεύουν, στον Γιαχβέ τον μπαμπά του Χριστού. Άρα καμία σχέση δεν έχει με Ελληνισμό.
Είναι Εβραϊκό σύμβολο και γιαυτό έγινε και σύμβολο της Ορθόδοξης αυτοκρατορίας, φυσικά και οι Εβραίοι από κάπου θα το πήραν το σύμβολο αλλά αυτό δεν αλλάζει τίποτα. Αν το εβραϊκό σύμβολο ήταν εικοσάποδος αετός, τότε και εικοσάποδος αετός θα ήταν και το σύμβολο του Βυζαντίου. Και καλά κάνουν βέβαια αφού στην ίδια ιστορία πιστεύουν. Δικαίωμα τους αλλά σχέση με Ελληνισμό, ΔΕΝ.

Δείτε μερικά παραδείγματα δικέφαλου αετού: 
KRUJE, ALBANIA and the KALAJA FORTRESS - 054Russia Coat of arms

Καμία σχέση με Ελληνισμό όλα τα παραπάνω.

Αρκετοί μπερδεύονται και συσχετίζουν τον παραπάνω με τον μύθο όπου ο Ζεύς άφησε δύο αετούς να φύγουν αντίθετα και συναντήθηκαν στους Δελφούς. Έχουν βρεθεί αρχαία κοσμήματα αλλά είναι ξεκάθαρα δύο αετοί που κοιτάνε αντίθετα και όχι ένας με δύο κεφάλια.

Στο παραπάνω αν προσέξουμε καλά υπάρχουν 2 αετοί που κοιτάν αντίθετα με τα στήθη τους να ακουμπούν. Φαίνεται καθαρά ότι έχουν δύο ουρές και όχι όπως στον δικέφαλο που έχει μια και τα πόδια τους είναι μαζεμένα μπροστά τους.  Δεν είναι ένα σώμα με δύο κεφάλια. Αυτοί ξεκάθαρα έχουν σχέση με Ελληνισμό.
Εμείς στην Ελλάδα έχουμε αετούς με ένα κεφάλι στη Ρωμανία μπορούν να βάζουν όσα κεφάλια θέλουν.



Ευχαριστώ που με διαβάζετε
Κείμενο: Πλήθων Τ. ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ



Σχόλια