Στα εβραϊκά η γη των Φιλισταίων (Παλαιστίνη) ονομάζεται νεγέβ των Χερεθί (Νότος των Κρητών). Δείτε γιατί:

                                                 Samson destroys the Philistines
                                      © Photographer: Nicku | Agency: Dreamstime.com

Στην εικόνα είναι ο Σαμψών που καταστρέφει τους Φιλισταίους.

Ήταν τελικά οι Φιλισταίοι Έλληνες; Θα απαντήσω μέσω αστείου ότι με τόσα που έχουν τραβήξει και το μίσος που έχουν δεχτεί στη Βίβλο, πιθανότατα ήταν Έλληνες και μόνο από αυτό.

Διαβάστε μερικές πληροφορίες για προβληματισμό:

Ο πρέσβης  Γ. Τσορμπατζή με το βιβλίο του <<Ηώς της Εβραϊκής Παλιγγενεσίας>> αναφέρει:
<<Οι Φιλισταίοι ήταν Ελληνες, Κρήτες ιδία, αποικήσαντες εις Παλαιστίνην κατά το 1500 ή 1800 π.Χ>>

Ο τότε νάνος Ιουδαϊσμός με χαρά μας δηλώνει την επιθυμία του να ταπεινώσει τον Γίγαντα Ελληνισμό με τον μύθο του Γολιάθ και Δαβίδ. Ο Γολιάθ ήταν Φιλισταίος.

Δείτε τι είχε πει ο Γιασέρ Αραφάτ: «Εμείς οι Παλαιστίνιοι καταγόμαστε από την Κρήτη. Φύγαμε από την Κρήτη και πήγαμε στην Παλαιστίνη. Ξαναγυρίσαμε στην Κρήτη και ξαναφύγαμε από την Κρήτη και ξαναπήγαμε και εγκατασταθήκαμε μονίμως στην Παλαιστίνη…»
Γιασέρ Αραφάτ, Αθήνα 15 Δεκεμβρίου 1981
http://www.pronews.gr/portal/o/46939

«Δια τούτο τάδε λέγει Κύριος. ιδού εγώ εκτείνω την χείρα μου επί τους αλλοφύλους και εξολοθρεύσω Κρήτας και απολώ τους καταλοίπους την παραλίαν× και ποιήσω εν αυτοίς εκδικήσεις μεγάλας, και επιγνώσονται διότι εγώ Κύριος εν τω δούναι την εκδίκησίν μου επ’ αυτούς» [μετ.: «Ο («Προφήτης Ιεζεκιήλ», κε΄. ιστ΄-ιζ΄)

ΚΡΙΤΑΙ 3,3
τὰς πέντε σατραπείας τῶν ἀλλοφύλων καὶ πάντα τὸν Χαναναῖον καὶ τὸν Σιδώνιον καὶ τὸν Εὐαῖον τὸν κατοικοῦντα τὸν Λίβανον ἀπὸ τοῦ ὄρους τοῦ Ἀερμὼν ἕως Λαβωεμάθ. Τα ειδωλολατρικά δε αυτά έθνη είναι τα εξής· Αι πέντε σατραπείαι των αλλοφύλων (Φιλισταίων), όλοι οι Χαναναίοι, οι Σιδώνιοι και οι Ευαίοι οι οποίοι κατοικούσαν το όρος Λιβανον, από το όρος Αερμών μέχρι της Λαβωεμάθ.

Εφόσον γράφει ειδωλολατρικά έθνη παραπάνω και εφόσον τους αρέσει να λένε έτσι τους ιδεολάτρες Έλληνες, τότε και τα πέντε έθνη που περιγράφει θα είχαν μάλλον Ελληνικές ρίζες. Μιας και μιλάμε για ειδωλολάτρες (Όσο και να του αρέσει να μας λέει έτσι, ξέρουμε ποια θρησκεία προσκυνά είδωλα) να αναφέρω ότι οι Φιλισταίοι λάτρευαν ένα θεό με το όνομα Δάγων που αντιστοιχούσε στον Θεό Ποσειδώνα και δεν ήταν μόνο ο Δάγων αλλά και άλλοι πολλοί.  http://users.sch.gr/aiasgr/Thrhskeiologia/Eidwlolatrikes_theothtes/Dagwn.htm


                                                 Ευχαριστώ που με διαβάζετε
                                            Κείμενο: Ηλίας Τ. ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ

Σε σχόλια απαντώ μόνο σε όσα γίνονται εδώ στο ιστολόγιο μου και όχι σε κοινωνικά δίκτυα.

Η ανάρτηση μου είναι μία καθαρά προσωπική , φιλοσοφική και ερασιτεχνική άποψη και δεν φέρει καμία
δημοσιογραφική ή επιστημονική τεκμηρίωση από εμένα.
Αν σας κινήσουν το ενδιαφέρον αυτά που γράφω, μη τα δεχτείτε χωρίς να τα ψάξετε μόνοι σας, μπορεί να είναι όλα λανθασμένα.
οτιδήποτε σύμβολα, πρόσωπα ή σχόλια για το ΥΣΕΕ χρησιμοποιώ είναι από δικιά μου επιθυμία και δεν δηλώνει ότι το ΥΣΕΕ συμφωνεί με τα γραφόμενα μου.

Την ευθύνη για τα σχόλια την έχουν αυτοί που τα γράφουν,ανώνυμα υβριστικά και που προωθούν την σωματική βία και τον ρατσισμό δεν θα δημοσιοποιούνται.
Ρατσισμός είναι όταν στρεφόμαστε εναντίων ανθρώπων αλλά είναι δικαίωμα όταν στρεφόμαστε εναντίων θεσμών (Για απόψεις μιλάμε πάντα και όχι για βία ή να προτρέπει  βία.).

Παράδειγμα: Μπορεί κάποιος να στρέφεται με τις απόψεις του εναντίον του Χριστιανισμού αλλά όχι εναντίων των χριστιανών και το ίδιο
ισχύει για όλα τα θέματα .
   ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΕ ΓΚΡΗΚΛΙΣ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.
Ηλίας Τ.ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ

Σχόλια