Πάρτε μια μικρή γεύση από τα υβριστικά κατά των Ελλήνων, κείμενα, που υπάρχουν στον χριστιανισμό και που δεν παίρνουμε χαμπάρι.

Λέτε ότι είναι τυχαίο το ότι απαγορεύετε η μετάφραση της Βίβλου, στην Ελλάδα, με άρθρο του συντάγματος; Διαβάστε το ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ..
Όλα τα κείμενα της Ορθοδοξίας δεν είναι εύκολο να μεταφραστούν γιατί δεν επιτρέπεται από το Σύνταγμα(Για τα περισσότερα) και γιατί δεν μας μαθαίνουν τα Ελληνικά, που είναι γραμμένα, για να μπορούμε να τα διαβάσουμε μόνοι μας.
Μια και διαβάσαμε το άρθρο του συντάγματος, ας επισημάνουμε και κάτι ¨θετικό¨.
Η Ορθοδοξία δεν είναι η επίσημη θρησκεία της χώρας μας αλλά η επικρατούσα.

Την εποχή που έγινε η προσπάθεια σύστασης του σύγχρονου Ελληνικού κράτους έγινε μια μάχη, όχι μάχη με όπλα αφού η απελευθέρωση είχε επιτευχθεί αλλά μια μάχη μεταξύ των ηρώων που ήθελαν ένα Ελληνικό έθνος και της Ορθοδοξίας που ήθελε ένα ρωμέϊκο έθνος.
Οι μεν ήθελαν Έλληνες και οι δε ήθελαν Ρωμιούς.

Οι ήρωες αναγκάστηκαν να υποχωρήσουν σε πολλά για να μην τα χάσουν όλα.
Η δύναμη της εκκλησίας, με την βοήθεια της Ορθόδοξης Ρωσίας ήταν τεράστια.
Οι ήρωες πέτυχαν κάτι τεράστιο όμως, έδωσαν το όνομα Ελλάδα από τον Έλληνα, της μυθολογίας μας, που τόσο μισούσε η Ορθοδοξία, για να θυμίζουν για πάντα, για ποιο λόγο έγινε αυτή η επανάσταση. Να θυμίζουν ότι η επανάσταση έγινε για τον Ελληνισμό και όχι για τον Βυζαντινισμό.

Έχασαν πολλά άλλα βέβαια. Κέρδισαν και κάποια άλλα μικρότερα όμως. Όπως ότι η Ορθοδοξία δεν είναι επίσημη θρησκεία αλλά επικρατούσα. Και αυτό είναι αλήθεια, η Ορθοδοξία ποτέ δεν έγινε αποδεκτή από τους Έλληνες αλλά επιβλήθηκε, επικράτησε, με την βία από τον κατακτητή(Ρωμαίοι) στον κατακτημένο(Έλληνες) αν και στην ουσία και κατά των Ρωμαίων.

Αλλά ας διαβάσουμε μερικά από τα ωραία που υπάρχουν στα κείμενα τους  ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ..

                                                Ευχαριστώ που με διαβάζετε
                                                  Πλήθων Τ. ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ 

Σχόλια

  1. Καλησπέρα σας, χρήσιμες είναι αυτές οι πληροφορίες για εμάς τους Έλληνες. Από μικρή ηλικία διάβαζα στους χαιρετισμούς ότι η (Παναγία) τους, ήξερε καλύτερα από τους Αθηναίους φιλοσόφους!
    Τώρα επικρίνω τα ψέματα τους όπως μπορώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλησπέρα φίλε μου. Το μόνο που χρειάζεται είναι να διαβάζουμε με φιλοσοφική ματιά και όχι με τον τρόπο που μας μάθαιναν. Ειδικά για κάποια βιβλία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας να είναι ευπρεπή.