Παρασκευή, 23 Δεκεμβρίου 2016

Ο Ηλίας Τ. ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ άλλαξε όνομα. Ένα ακόμα μέλος της ΙΔΑΙΩΝ ΓΗ του ΥΣΕΕ έκανε την ονοματοδοσία του σύμφωνα με το τυπικό του φορέα της Ελληνικής Εθνικής Θρησκείας. Φώτο.


Το Ιουδαϊκό Ηλίας έφυγε από μέσα μου.
Επέλεξα το όνομα Πλήθων γιατί το επίθετο μας ήρθε στην Κρήτη, πριν από αρκετούς αιώνες, τουλάχιστον 8, από το Βυζάντιο(κωνσταντινούπολη), πιθανότατα ήμασταν κατασκευαστές τρούλων(Ειρωνικό).
Ήθελα να συνδυάσω την καταγωγή μου με τον Πλήθωνα.
Είναι τιμή μου να έχω το όνομα του, μεγάλου Έλληνα, Πλήθωνα Γεμιστού που παραλίγο να καταφέρει να κάνει την ανατολική ρωμαϊκή αυτοκρατορία, ΕΛΛΗΝΙΚΗ.
Η Ορθοδοξία το κατάλαβε εγκαίρως και έδωσε(Πρόδωσε) την πόλη στους Οθωμανούς για να γλυτώσει την πίστη της από την φανερή εξάπλωση του Ελληνισμού. Το έχουν αναφέρει αυτό πάρα πολλές φορές, χωρίς βέβαια να το περιγράφουν  ακριβώς έτσι.
Κατάφερε όμως ο Πλήθωνας να δώσει μια ανάσα στους Ελληνες που κρυφά διατηρούσαν τους προηγούμενους αιώνες τον Ελληνισμό, να αντέξουν και τους επόμενους αιώνες, μέχρι σήμερα.
Ληξιαρχικά θα γίνει η αλλαγή του ονόματος μου με τον καιρό. Πολλά θα γίνουν με τον καιρό.
Έχω επιλέξει πλέον να κινούμε με τον τρόπο του ΥΣΕΕ. Αργά και σταθερά.
Όλα θα γίνουν ΕΛΛΗΝΙΚΑ, χωρίς λάθη αυτή τη φορά.               Οι φωτογραφίες είναι από το Φίλο Βλάση και από την φωτογραφική μου.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες από τον εορτασμό του Τριέσπερου στον Εκατηβόλο, στην Αθήνα.  ΕΔΩ

                                                       Ευχαριστώ που με διαβάζετε
                                                         Πλήθων Τ. ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ

1 σχόλιο:

Τα σχόλια σας να είναι ευπρεπή.