Διαβάστε τους λόγους που το Πανεπιστήμιο Πατρών έχει για λογότυπό του τον άγιο ανδρέα.

Επισκεφτείτε για να θαυμάσετε το πανεπιστήμιο Πατρών ΕΔΩ
Θα γράψω ένα δύο λόγους που ίσως μας απαντήσουν στο γιατί έβαλε ένα πανεπιστήμιο για λογότυπο του, έναν άγιο.

(Θεοδοσιανός Κώδιξ 9.16.12) καλούνται όλοι οι Μαθηματικοί (Mathematici) της Αυτοκρατορίας, είτε να μεταβούν σε διαρκή εξορία, είτε να παραδεχτούν τις «αμαρτίες» τους και να εκχριστιανιστούν. http://www.greatlie.com/index.php/anazitiseis/apomuthopoiiseis/264-xristianismos-kai-morfosi  (προφανώς για αυτό έχει και τμήμα μαθηματικών το συγκεκριμένο πανεπιστήμιο μαζί με χριστιανικό λογότυπο)

Ο Ιωάννης ο Χρυσόστομος αποκαλούσε καθάρματα τους Έλληνες Φιλοσόφους (Γιαυτό μάλλον έχει και φιλοσοφική σχολή)  <<Ες έδαφος φέρειν...>> Βλάσης Ρασσιάς.

«Να μην πλησιάζει κανείς εις τα θέατρα, ότι ταύτα κάμνουσι τους ανθρώπους μοιχούς τελείους.» ΣΤ΄ Οικουμενικής Συνόδου Κανών ΚΔ΄. (Γιαυτό μάλλον έχει θεατρική σχολή)

Ο Άγιος Βασίλειος το αναφέρει ξεκάθαρα, το να εναποθέσεις την υγεία σου στα χέρια των ιατρών είναι κτηνώδες <Το εν ταις χερσί των ιατρών την ελπίδα έχειν της εαυτών υγείας κτηνώδες>(Μέγα Ασκητικόν,ερωτήσεις,τ.31, σελ.1.048, γρ.24).  (Πιθανότατα γιαυτό έχει και τμήμα ιατρικής)

Δεν έχει νόημα να γράψω και άλλα.

Το να πιστεύουν <<οι πτωχοί τω πνεύματι >> ότι ο χριστιανισμός είναι υπέρ της μόρφωσης και της επιστήμης μπορώ να το καταλάβω αλλά όταν το υπονοεί ένα πανεπιστήμιο, βάζοντας για λογότυπο του έναν άγιο, τι να καταλάβω;

Πιθανότατα οι περισσότεροι πανεπιστημιακοί είναι αντίθετοι με αυτή την κίνηση.
Άλλος είναι που δίνει, όμως, αυτές τις εντολές.

Αν και πολλοί άνθρωποι του ¨πνεύματος¨  υποστηρίζουν το πάντρεμα αυτών των δύο, Ελληνισμού και χριστιανισμού, για να μην αφαιρέσουμε, όπως υποστηρίζουν, κομμάτια ιστορίας. Ως μη Ελληνικά.
Φαντάζομαι ότι οι ίδιοι θα υποστήριζαν και την οθωμανική ταυτότητα του Ελληνισμού αν δεν είχαμε απελευθερωθεί από τους Τούρκους και ζούσαμε σήμερα σε μια τουρκοκρατούμενη Ελλάδα.
Θα το έκαναν και τότε για να μην αφαιρέσουμε ιστορία. Απλά για αυτούς πρέπει κοινοποιούμαστε τα πάντα ως Ελληνικά.
Σκοπιανή πρακτική μου μοιάζει.
Τουλάχιστον οι σκοπιανοί προσπαθούν να κλέψουν το φως και να το κάνουν δικό τους, εμείς τι προσπαθούμε να κλέψουμε; Το σκοτάδι;

Κάπως έτσι είναι και για όλα τα άλλα πανεπιστήμια που έχουν χριστιανικά λογότυπα.
Με ποιο κορυφαίο βέβαια το Αριστοτέλειο που έχει για λογότυπο του τον άγιο Δημήτριο. Έχει σπάσει όλα τα ρεκόρ ανθελληνισμού.
                         
Αν δεν βρίσκετε διαφορές στην παραπάνω εικόνα χρειάζεστε επειγόντως τα παρακάτω.
Επίσκεψη σε οφθαλμίατρο.
Επίσκεψη σε Ψυχολόγο.
Επίσκεψη σε φιλοσοφική σχολή. Αν και δεν θα βρείτε φιλοσοφική χωρίς τον σφικτό εναγκαλισμό της εκκλησίας.

Μπορείτε να ξεκινήσετε από την παρακάτω σελίδα και ίσως κάποια στιγμή να φύγει η τσίμπλα από τα μάτια.
Φεύγει δύσκολα, το ξέρω από την δικιά μου εμπειρία αποτσιμπλίασης.

Ευχαριστώ που με διαβάζετε
Πλήθων Τ. ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ

Σχόλια