Στις 15 Ιουλίου γιορτάζουμε τα 20 χρόνια αγώνα. Γιορτάζουμε την πρώτη ΦΑΝΕΡΗ προσπάθεια Επανελλήνισης μετά την προσπάθεια του Πλήθωνα, πριν περίπου, 570 χρόνια. Διαβάστε για το που θα γίνει ο εορτασμός.


Γι' αυτούς που πίστεψαν και στρατεύτηκαν στο όραμα, γι' αυτούς που πάσχισαν να δημιουργήσουν, γι' αυτούς που συνέχισαν όταν οι άλλοι πρόδωσαν ή λιποτάκτησαν, γι' αυτούς που υλοποίησαν τα πρώτα βήματα του ακατόρθωτου, γι' αυτούς που ύψωσαν στους ώμους τους "τον γκρεμισμένο Ναό των Ελλήνων". 

Σάββατο 15 Ιουλίου και ώρα 8.00 μ.μ., στον εν Αθήναις Ναό της Ελληνικής Εθνικής Θρησκείας (Αριστοτέλους 36, 1ος όροφος, Αθήνα)

https://www.facebook.com/YSEEHELLAS/?fref=ts

Σχόλιο δικό μου.
Γράφω πρώτη, ΦΑΝΕΡΗ, προσπάθεια μετά τον Πλήθωνα, αν και υπήρξε και των Ιακωβίνων στα Επτάνησα, γιατί είναι η μόνη μετά τον Πλήθωνα που είναι επίσημη και πανελλαδική. Όχι ότι δεν θα γινόταν και των Ιακωβίνων πανελλαδική αλλά τους σταμάτησε η αιματηρή παρέμβαση της Ρωσίας σε συνεργασία με τους Τούρκους. Όσο για τον Πλήθωνα εννοείτε ότι δεν μαθαίνουμε τίποτα γιαυτόν γιατί ήταν τόσο μεγάλη η Ελληνική του κίνηση που αν οι ρασοφόροι δεν έδιναν την πόλη στους Τούρκους, το Βυζάντιο θα γινόταν πραγματικά Ελληνικό και όχι ρωμαίικο.
Και μιλάμε φυσικά για τις επίσημες και φανερές γιατί οι αναγκαστικά κρυφές, για να γλυτώσουν από τον ανατολικό μεσαίωνα που μας μαθαίνουν ότι δεν υπήρξε, ήταν πολλές και ασταμάτητες τώρα και 1700 χρόνια περίπου που απαγορεύτηκε η θρησκεία των Ελλήνων από το Ρωμαϊκό Βυζάντιο.
                                                                    Ευχαριστώ που με διαβάζετε
                                                                       Πλήθων Τ. ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ