Γιατί μετά από κάθε τρομοκρατικό χτύπημα, οι ηγέτες δεν δείχνουν το πραγματικό πρόβλημα; Δεν το γνωρίζουν ή κάνουν ότι δεν το γνωρίζουν; Ποιο είναι αυτό που θα έπρεπε να δηλώνουν, ως Ευρωπαίοι ηγέτες; Διαβάστε;



Σύμφωνα με τις αξίες της Ευρώπης, έτσι θα έπρεπε να είναι οι δηλώσεις, των ηγετών, όταν στις χώρες τους γίνεται κάποια τρομοκρατική ενέργεια από το Ισλαμικό κράτος και όχι οι σημερινές δηλώσεις που προσπαθούν, συνήθως έμμεσα να ταυτίσουν την Ευρώπη με τον Χριστιανισμό.

<<Ο φόβος δεν θα περάσει, η Ευρώπη θα συνεχίσει να ζει με τις αξίες της αναγέννησης, με τις αξίες της ελευθερίας, της δημοκρατίας και της μόρφωσης. Η Ευρώπη θα συνεχίσει να σέβεται τις γυναίκες, τον έρωτα και το ανθρώπινο σώμα.  Θα συνεχίσει τον πόλεμο σε κάθε δογματισμό που είναι αντίθετος στις παραπάνω αξίες χωρίς, όμως, την στέρηση της ελεύθερης έκφρασης.
Η Ευρώπη κατάφερε στο παρελθόν να νικήσει τον Χριστιανικό μεσαίωνα, θα μπορέσει να νικήσει και τον Ισλαμικό. Θα μπορέσει να νικήσει αυτό που χαλάει τα μυαλά των ανθρώπων.
Η Ευρώπη θα συνεχίσει να μην φέρεται ρατσιστικά γιατί ξέρει ότι ο κάθε άνθρωπος χαρακτηρίζεται από τον τρόπο σκέψη του και όχι από το χρώμα του ή από οτιδήποτε άλλο.
Η Ευρώπη θα συνεχίσει να σέβεται τα έθνη και τους πολιτισμού της.
Η Ευρώπη θα συνεχίσει να σέβεται τον οποιοδήποτε θρησκευτικό δικαίωμα αλλά ποτέ δεν θα ξεχάσει γιατί δημιουργήθηκε.
Η Ευρώπη θα συνεχίσει να προβάλει, με θάρρος, τις αξίες της.
Η Ευρώπη θα συνεχίσει να είναι αναγεννησιακή και όχι χριστιανική γιατί στην ουσία το όραμα της Ευρώπης γεννήθηκε όταν, ο Αρχαίος Ελληνικός πολιτισμός, μας θύμισε τις αξίες που με τόση βία είχε σβήσει ο χριστιανικός μεσαίωνας. Το όραμα της Ευρώπης γεννήθηκε όταν ο χριστιανικός μεσαίωνας τέλειωσε.
Προχωράμε μπροστά με τις αξίες που δημιούργησε η φιλοσοφία των ανθρώπων και όχι η πίστη στην ιστορία του Ιουδαίου θεού, με την χριστιανική ή Ισλαμική έκδοση.
Η Ευρώπη συνεχίζει και επιλέγει την ελευθερία και όχι την πίστη στο ότι ένα βιβλίο είναι πραγματικά θεϊκό και όχι ανθρώπινο.>>

Νομίζω ότι είναι ξεκάθαρο γιατί δεν παρουσιάζει κανείς το πραγματικό πρόβλημα της Ευρώπης.
Όσο η Ευρώπη θέλει να κρατήσει τις αναγεννησιάκες αξίες της και τους λόγους για τους οποίους δημιουργήθηκε αλλά συγχρόνως δεν αποκόπτεται από τα μεσαιωνικά της προβλήματα θα οδεύει προς την καταστροφή.
Σίγουρα ο κάθε πολίτης της θα πρέπει να έχει το δικαίωμα να πιστεύει σε οποιαδήποτε εθνική του θρησκεία ή σε οποιαδήποτε θρησκεία που βασίζετε στην ιστορία των ιουδαίων, και αυτό το δικαίωμα δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το έδωσε η αναγέννηση του αρχαίου Ελληνικού πνεύματος και όχι ο χριστιανισμός. Δεν πρέπει να  ξεχνάμε ότι επί χριστιανικού μεσαίωνα δεν επιτρεπόταν, δια ροπάλου, η οποιαδήποτε άλλη θρησκεία;
Ο κάθε πολίτης λοιπόν πρέπει να έχει την θρησκευτική ελευθερία αλλά η Ευρώπη, θεσμικά, δεν γίνεται να δηλώνει ότι είναι κάτι που είναι αντίθετο με της αξίες της.
Δεν γίνεται μια Ευρώπη με τα εκατομμύρια των θυμάτων από τον χριστιανικό μεσαίωνα να γιορτάζει θεσμικά τα Χριστούγεννα.
Δεν γίνεται μια Ευρώπη που σέβεται τις γυναίκες, την ελευθερία της έκφρασης, τον Έρωτα, το ανθρώπινο σώμα, τις επιστήμες, την φιλοσοφία και να υποστηρίζει ή να μην αντιτίθεται στον χριστιανισμό και το ισλάμ.
Η Ευρώπη ξέχασε ή η οικονομική δύναμη της εκκλησίας δεν την αφήνει να δει το αυτονόητο.

Η Ευρώπη πρέπει να πάρει σοβαρά αυτές τις θρησκείες και να τις ρωτήσει δημόσια και θεσμικά.
<<Ως αποκαλυπτικές θρησκείες που είστε, όλη η ύπαρξη σας δεν στηρίζεται στο ότι ο θεός αποκαλύφτηκε και έδωσε τις αλάνθαστες εντολές του;>>
<<Σύμφωνα με εσάς μπορεί ένας άνθρωπος να αμφισβητήσει κάτι από τη Βίβλο και να πει ότι ο θεός εκεί κάνει λάθος;>>
<<Αν δεχτείτε ότι κάπου κάνει λάθος ο θεός στη βίβλο τότε δεν είναι σαν να λέτε ότι μπορεί και να μην είναι θεόπνευστη η Βίβλος;>>
<<Η πίστη σε αυτό το βιβλίο δεν είναι όλη η θρησκεία σας;>>
<<Απαντήστε μας ευθέως, είναι δυνατόν να είναι κάποιος χριστιανός και να μην πιστεύει την βίβλο;>>
<<Απαντήστε μας, όχι με ρητορική απάντηση σαν αυτές που δίνεται στα ΜΜΕ αλλά με όρκο στη Βίβλο, υπάρχει εντολή του θεού των Ιουδαίων και στη βίβλο αλλά και στο κοράνι(Αφού στην ίδια ιστορία πιστεύουν) η οποία προτρέπει ότι πρέπει να σκοτώνεται τους άπιστους;>>

<<Μπορείτε να μας δηλώσετε ευθέως ότι εδώ ο θεός, στο κοράνι, κάνει λάθος;  Στο κεφ. 47 στό στ. 4 «ὅταν συναντᾶτε τούς ἀπίστους φονεύετε καί κατασφάζετε, συγκρατοῦντες στερεά τά δεσμά»

<<Μπορείτε να μας δηλώσετε ευθέως ότι εδώ ο θεός, στη Βίβλο, κάνει λάθος; Τα λόγια του Χριστού:
ΠΛΗΝ ΤΟΥΣ ΕΧΘΡΟΥΣ ΜΟΥ ΕΚΕΙΝΟΥΣ, ΟΙΤΙΝΕΣ ΔΕΝ ΜΕ ΗΘΕΛΗΣΑΝ ΝΑ ΒΑΣΙΛΕΥΣΩ ΕΠ ΑΥΤΟΥΣ, ΦΕΡΕΤΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΦΑΞΑΤΕ ΕΜΠΡΟΣΘΕΝ ΜΟΥ.(Λουκ. 12, 58-59>>
Για να μην πιάσω την παλιά διαθήκη, που είναι γεμάτη από τέτοια.

Η γνώμη για την γυναίκα είναι διαφορετική στον χριστιανισμό από ότι στο Ισλάμ;

Ποιος είναι ο λόγος που οι Ευρωπαίοι ξέχασαν τον χριστιανικό μεσαίωνα;
Η άγνοια, δεν γνωρίζει τίποτα για αυτόν. Αρκείται στο αόριστο που διδάσκονται με αγάπες και άγιους βασίληδες.
Ποιους ωφελεί που προσπαθούν να αναζωπυρώσουν μια υποτιθέμενη έχθρα, ποιους ωφελεί μια περίοδο νέων σταυροφοριών.  

Δείτε το παρακάτω πείραμα.
Δημοσιογράφος δοκίμασε και διάβασε κείμενα σε περαστικούς από τη βίβλο, λέγοντας τους ότι είναι από το Κοράνιο, δείτε το ΒΙΝΤΕΟ.

         Ευχαριστώ που με διαβάζετε
           Πλήθων Τ. ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ








Σχόλια