Διαβάστε την ανακοίνωση του φορέα της Ελληνικής Εθνικής θρησκείας για την νέα πρόκληση. Μετά τη λειτουργία στον Άρειο πάγο βεβήλωσαν και τις στήλες του Ολυμπίου Διός, έκαναν ¨θεία¨λειτουργία εντός του αρχαιολογικού χώρου.

                                                                Temple of Olympic Zeus


"ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΗ ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ" ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΕΡΕΙΠΩΜΕΝΟΥ ΝΑΟΥ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΟΥ ΔΙΟΣ!

Ανακοίνωση  337/7.7."2017"

Πληροφορηθήκαμε πως για μία ακόμη χρονιά, όγδοη εάν μετράμε καλά, δόθηκε άδεια από τις "αρμόδιες" αρχές του Νεοελληνικού κράτους στην Εκκλησία να τελέσει "πανηγυρική θεία λειτουργία" ΜΕΣΑ στον αρχαιολογικό χώρο του καθημαγμένου αρχαίου Ναού του Θεού Ολυμπίου Διός στην Αθήνα, προς τιμήν, λέει, του ορθοδοξου ρωμιού "νεομάρτυρα" Μιχαήλ Πακνανά ή Μπακνανά, που εκτελέστηκε από τους Οθωμανούς το 1771, έχει ταφεί εκεί, και οι ορθόδοξοι έχουν φροντίσει από το 2003 να τον ανακηρύξουν προστάτη των... διαιτολόγων και διατροφολόγων.

Ανατριχιαστικό γεγονός, που όμως φοριέται ως κάτι το φυσιολογικό σε μια κοινωνία, η οποία τα τελευταία χρόνια δέχεται την καθολική αντεπίθεση της βυζαντινής θεοκρατίας που, απροκάλυπτα πια, δείχνει να απαιτεί την επικράτησή της σε όλες τις σφαίρες της δημόσιας ζωής, αλλά και αυτών των ιδίων των δημοσίων χώρων της καταλεηλατημένης πατρίδας μας. Μόνο την πολιτική εξουσία δεν έχει διεκδικήσει ακόμα. Ίσως περιμένει να περάσουν οι χρεωκοπημένοι καιροί των μνημονίων, που φθείρουν τους νυν κατέχοντες την πολιτική εξουσία, ώστε να αναλάβει αργότερα, όταν, αργά ή γρήγορα, οι αγελάδες θα έχουν ξαναπαχύνει.

Στην περυσινή "πανηγυρική θεία λειτουργία" πάντως, ο τελέσας ορθόδοξος παπάς, πριν την ευχή "να δώσει ο Θεός και να φανερωθεί ο Άγιος ώστε να προσκυνούνται και τα τίμια λείψανά του", είχε δηλώσει και πως "το να μην πιστεύει κάποιος είναι δικαίωμά του, όπως επίσης και το να πιστεύει σε μια άλλη θρησκεία. Αλλά ο καθένας οφείλει να σέβεται τα «πιστεύω» του άλλου. Για να μπορέσουμε να συνυπάρχουμε αρμονικά, πρέπει να σεβόμαστε τα ήθη, τα έθιμα και τις παραδόσεις. Εδώ είναι η ιστορία. Αν εμείς σιωπήσουμε, οι λίθοι κεκράξονται".

Το περί αρμονικής συνυπάρξεως και το "οι λίθοι κεκράξονται" όμως, τα υπογράφουμε και εμείς, οι Έλληνες Εθνικοί που εξακολουθούμε να τιμούμε τους Θεούς του έθνους μας. Και αφού πηγαίνει έτσι το σκηνικό, και ο σημαντικότατος αλλά ερειπωμένος αυτός αρχαίος Ναός της Θρησκείας μας παραχωρείται τόσο άνετα για λατρευτική χρήση στον οποιονδήποτε θέλει να τον χρησιμοποιήσει (υποθέτουμε πως εάν είχε μαχαιρωθεί εκεί κάποιος ρωμαιοκαθολικός ή μωαμεθανός ή ιουδαίος, θα δινόταν ανέτως από τους "αρμόδιους" για λατρευτική χρήση και στις αντίστοιχες πλευρές του μονοθεϊσμού), θα μπορούσαμε και εμείς να αιτηθούμε ανέγερση ιδίοις εξόδοις μόνιμου βωμού του Θεού Ολυμπίου Διός μέσα στον αρχαιολογικό χώρο, ώστε να ενισχυθεί η πραγματική θρησκευτική φύση του, αν και αυτό δεν συνάδει με τις δικές μας λατρευτικές συντεταγμένες. Από την αρχαιότητα έως και σήμερα, η ιστορικά συνεχής και παραδεδομένη Ελληνική Εθνική Θρησκεία δεν καθιερώνει ολύμπια λατρεία σε χώρους με ανθρώπινα λείψανα.

Πρέπει ωστόσο να μάθει επιτέλους το Νεοελληνικό κράτος πως στα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις των πολιτών του, ασχέτως θρησκεύματος, δεν υπάρχουν δύο μέτρα και δύο σταθμά. Το Σύνταγμα που το ίδιο έχει συντάξει, αναφέρει στο 4ο άρθρο του πως "οι Έλληνες είναι ίσοι ενώπιον του νόμου.". Τού το υπενθυμίζουμε.

Αρκετά πια με την προκλητική θρησκευτική ιδιοποίηση των αρχαίων λατρευτικών χώρων. Εκτός εάν η πρόκληση είναι το ζητούμενο, τόσο εκείνων που την κάνουν όσο και εκείνων που την αδειοδοτούν.

ΥΠΑΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΟ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ
www.ysee.gr


Ευχαριστώ που με διαβάζετε
Πλήθων Τ. ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ



Σχόλια