Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου 2013

Υπήρξε ποτέ το κρυφό σχολειό ;; Διαβάστε την άποψη μου.

χτίζοντας σχολείο κατσ&iot
Υπήρξε το κρυφό σχολειό , θα ήταν εγωιστικό να σας πω εγώ ναι υπήρξε ή όχι δεν υπήρξε , είναι όμως δικαίωμα μου να γράψω τις απόψεις μου και αυτά που πιστεύω , εδώ οι άνθρωποι δημιούργησαν  θρησκεία  μόνο και μόνο επειδή το πιστεύουν άρα και εγώ μπορώ να έχω τις απόψεις μου χωρίς απαραίτητα  να έχω ακράδαντες αποδείξεις    έτσι και αλλιώς ελευθερία είναι να λες  την λάθος γνώμη σου γιατί  αν επιτρεπόταν  να λέμε μόνο τα σωστά (ποιος το καθορίζει το σωστό;;) τότε θα είχαμε φασισμό.

Θα προσπαθήσω να το αναλύσω με προβληματισμούς όχι μόνο αν υπήρχε αλλά και τι δίδασκε αν υπήρχε .

1)      Η ορθοδοξία ήταν σε διωγμό από τον Οθωμανισμό τελικά ;;;; και αν ναι που δώριζαν οι Έλληνες  τα ακίνητα τους και πως μάλιστα έχει η εκκλησία  και συμβόλαια επί  τουρκοκρατίας , για να έχει κάποιος οποιασδήποτε μορφής συμβόλαιο σημαίνει ότι λειτουργούσε  και νόμιμα.  

2)      Η λέξη Έλλην και οτιδήποτε ελληνικό ήταν υπό διωγμό στο βυζάντιο και το είχαν κάνει  συνώνυμο του ειδωλολάτρη και ας μη αναφέρω τις μηδενιστικές καταστροφές που έκανε ο χριστιανισμός κατά του Ελληνισμού , δηλαδή και αν ακόμα δεχτώ ότι υπήρχε το κρυφό  σχολειό φαντάζομαι τι δίδασκε .

3)      Να θυμηθώ την απαγόρευση του πατριαρχείου το 1819 αν  δεν κάνω λάθος  στο να δίνουν οι Έλληνες αρχαία ελληνικά ονόματα στα παιδιά τους και  να δίνουν μόνο Ιουδαϊκά , μετά βέβαια το έλυσαν αυτό και  παρουσιάστηκαν ξαφνικά άγιοι : Αχιλλέας – Σωκράτης κ.α.λ

4)       Να ξεχάσω τις προτροπές διαφόρων  πατριαρχών για την μη εξέγερση των ελλήνων .

5)      Να ξεχάσω τον αφορισμό της επανάστασης , τον αφορισμό της Μπουμπουλίνας ,τον αφορισμό του Κολοκοτρώνη .

6)      Για τον οσιο Παπουλάκο το 1827 που παρακινούσε τον κόσμο της Σπάρτης να επαναστατήσει εναντίον των ελλήνων και ήθελε να ονομάσει την Σπάρτη  νέο Ισραήλ   .

7)        Τι θέλουμε να πούμε ότι δεν υπήρχαν  καλόγεροι γιατί  τους κυνηγούσαν οι τούρκοι ή ότι δεν υπήρχαν μοναστήρια γιατί  τα είχαν καταστρέψει οι τούρκοι , αφού υπήρχαν και μάλιστα ανθούσαν περισσότερο από ότι μετά την απελευθέρωση , μπορείτε να βρείτε στο ιντερνετ μονές που έχουν κλείσει και αναφέρουν ότι ανθούσαν κατά τουρκοκρατίας 

8)      Δεν φτιάχνω μια καλύτερη εικόνα για τους τούρκους καμία σχέση απλά υπήρχε μια συνεργασία σε εισαγωγικά και χωρίς εισαγωγικά και όπου γινόταν καταστροφές θίγονταν συμφέροντα .

9)      Για την δήλωση του πατριάρχη Γεννάδιου ότι ήταν χριστιανός άρα δεν είναι  Ελληνας  .

Το πιο πιθανό είναι αν  υπήρξε κρυφό σχολείο να ήταν για την διδασκαλία του Ελληνισμού κρυφά από τον τούρκο και τον χριστιανό κατακτητή .

{Είσαι έλληνας τι προσκυνάς σηκώσου απάνω εμείς και στους θεούς όρθιοι μιλούμε }

Για μελετήστε λίγο την πρόταση του Κολοκοτρώνη είναι δυνατόν  να είναι χριστιανός και να λέει ότι δεν προσκυνάμε και ο πληθυντικός στους θεούς τι θέλει να πει και γιατί άραγε φορούσε περικεφαλαία όπως οι πρόγονοι του και γιατί  είχε   πάνω της τον Ισοσκελή ελληνικό σταυρό όπως και στην σημαία μας και όχι τον χριστιανικό  ;;;;

Το πιο πιθανό είναι αν  υπήρξε κρυφό σχολείο να ήταν για την διδασκαλία του Ελληνισμού κρυφά από τον τούρκο και τον χριστιανό κατακτητή ή υπήρξε από την εκκλησία σε μεμονωμένες περιπτώσεις έντονου εξισλαμισμού και σίγουρα δεν μάθαιναν τίποτα ελληνικό  αλλά μόνο Χριστιανικά εκτός  από την γλώσσα ίσως  γιατί  όπως λένε   και σήμερα μαθαίνουμε ελληνικά μόνο για να διαβάζουμε τα ευαγγέλια για τίποτα άλλο .

Και θα δώσω και μια απορία λίγο άσχετη το άγιο όρος ήταν το ιερό όρος της Αρτέμιδος για πάρα πολλούς αιώνες μέχρι το ανθελληνικό Βυζάντιο να το  καταστρέψει και  γιατί άραγε δεν έχουν βρεθεί ποτέ αρχαιολογικά ευρήματα εκεί έστω και κατεστραμμένα   ;;;;;;;;;;;;;;;;;


Διαβάστε εδώ από μια άλλη σελίδα σχετική με το θέμα του κρυφού σχολειού.


Συμφωνώ σε όλα στο βίντεο εκτός από την φράση φωτιά και τσεκούρι στους χριστιανούς (Μην τρελαθούμε κιόλας , αγαπώ τους συμπατριώτες μου ότι και να πιστεύουν , απλά προσπαθώ να τους ξυπνήσω τίποτα παραπάνω ).

 . Η ανάρτηση μου είναι μία καθαρά προσωπική , φιλοσοφική και ερασιτεχνική άποψη και δεν φέρει καμία δημοσιογραφική ή 
επιστημονική τεκμηρίωση ,
αν σας κινήσουν το ενδιαφέρον αυτά που γράφω μη τα δεχτείτε χωρίς να τα ψάξετε μόνοι σας ,μπορεί να είναι όλα λανθασμένα  ,
Την ευθύνη για τα σχόλια την έχουν αυτοί που τα γράφουν,ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΕ ΓΚΡΗΚΛΙΣ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

2 σχόλια:

 1. Και αντί να είναι ο Πλήθων ενταφιεσμένος στον Μυστρά που θα ήταν το πρέπον και να αναδειχθεί η προσωπικότητά του όπως θα ήταν ακόμα πιό πρέπον, αναδεικνύουν το "σπίτι" του Κεμάλ στην Θεσσαλονίκη και προπαγανδίζουν τα παπαγαλάκια των ΜΜΕ πως θα επιφέρει και αύξηση του... τουρισμού! Ο Κεμάλ!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Είναι τυχαίο νομίζεις φίλε Έλλην ότι αν και ο Πλήθων είναι μέσα στους 10 σημαντικότερους Έλληνες όλων των εποχών , με την επιρροή της εκκλησίας στην παιδείας μας δεν γνωρίζουν στην Ελλάδα ούτε καν το όνομα του !!!!!!!!!!

  Καλό βράδυ!!!

  Φιλοσοφω
  http://filosofv.blogspot.com/

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια σας να είναι ευπρεπή.