Αγλαονίκη! Πριν την εμφάνιση του σκοταδιού, αυτός ο τόπος έβγαζε ακόμα ΓΥΝΑΙΚΕΣ επιστήμονες, διαβάστε:

                                                                          Aglaonice

Η Αγλαονίκη ήταν η πρώτη Αστρονόμος της Ελλάδος.
Μπορούσε τον 5 αιώνα πριν την σύγχρονη χρονομέτρηση να προβλέπει τις εκλείψεις της σελήνης και  του Ηλίου με ακρίβεια ώρας. Απίστευτο! Πληροφορίες

Άγνωστη σήμερα όπως και πολλές άλλες βέβαια. Τουλάχιστον αυτή είχε την τύχη να ζει την εποχή του φωτός και δεν σφαγιάστηκε από τον Χριστιανισμό όπως η Υπατία.


Η ανάρτηση είναι από το παλιό μου ιστολόγιο που τώρα έχω διαγράψει : ΕΛΛΗΝ ΟΝΟΜΑ.

Όλος ο Πλανήτης μπορεί να έχει μια ή χίλιες δικαιολογίες για να δίνει διάφορα ξένα θρησκευτικά ονόματα αλλά εμείς εδώ με τον μεγαλύτερο πολιτισμό δεν έχουμε καμία δικαιολογία για όταν θέλουμε να δώσουμε ένα όνομα στο παιδί μας. Ή πρέπει τουλάχιστον να γνωρίζουμε τι πράττουμε.
π.χ Σωκράτης, για να τιμήσουμε τον φιλόσοφο δεν κάνουμε χριστιανική βάφτιση γιατί τότε δίνουμε όνομα για τον Αγιο Σωκράτη που καμία σχέση δεν είχε με τον φιλόσοφο αλλά στο δημαρχείο. Τουλάχιστον μέχρι να μπορεί η Ελληνική
Εθνική Θρησκεία ΥΣΕΕ να τελεί ονοματοδοσίες και με νομική ισχύ.


                                                   Ευχαριστώ που με διαβάζετε
                                               Κείμενο: Ηλίας Τ. ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ

Σε σχόλια απαντώ μόνο σε όσα γίνονται εδώ στο ιστολόγιο μου και όχι σε κοινωνικά δίκτυα.

Η ανάρτηση μου είναι μία καθαρά προσωπική , φιλοσοφική και ερασιτεχνική άποψη και δεν φέρει καμία
δημοσιογραφική ή επιστημονική τεκμηρίωση από εμένα.
Αν σας κινήσουν το ενδιαφέρον αυτά που γράφω, μη τα δεχτείτε χωρίς να τα ψάξετε μόνοι σας, μπορεί να είναι όλα λανθασμένα.
οτιδήποτε σύμβολα, πρόσωπα ή σχόλια για το ΥΣΕΕ χρησιμοποιώ είναι από δικιά μου επιθυμία και δεν δηλώνει ότι το ΥΣΕΕ συμφωνεί με τα γραφόμενα μου.

Την ευθύνη για τα σχόλια την έχουν αυτοί που τα γράφουν,ανώνυμα υβριστικά και που προωθούν την σωματική βία και τον ρατσισμό δεν θα δημοσιοποιούνται.
Ρατσισμός είναι όταν στρεφόμαστε εναντίων ανθρώπων αλλά είναι δικαίωμα όταν στρεφόμαστε εναντίων θεσμών (Για απόψεις μιλάμε πάντα και όχι για βία ή να προτρέπει  βία.).

Παράδειγμα: Μπορεί κάποιος να στρέφεται με τις απόψεις του εναντίον του Χριστιανισμού αλλά όχι εναντίων των χριστιανών και το ίδιο
ισχύει για όλα τα θέματα .
   ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΕ ΓΚΡΗΚΛΙΣ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.
Ηλίας Τ.ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ