Τι σημαίνει τελικά Ελληνισμός; Γιατί ο καθένας καταλαβαίνει ότι θέλει λέγοντας ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ.



Ευχαριστώ που με διαβάζετε.
Πλήθων Τ. ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ

Σχόλια

  1. Έλλην είναι ο υπέρτατος τίτλος τιμής που σημαίνει το να προσπαθείς να είσαι Λ δηλαδή κορυφή σε όλα και να ζεις με ανθρώπινες αξίες, αλληλεγγύη, δικαιοσύνη, τόλμη, ελευθερία, πάντα ενάρετος, με επιστήμες, έρευνες καλλιεργώντας συνεχώς το πνεύμα, μαζί με τέχνες, αθλητισμό, ευχάριστη ζωή και πολιτισμό σε αντίθεση με τους Χριστιανούς δούλους που πρέπει να είναι μακάριοι ( =ευτυχισμένοι) πτωχοί στο πνεύμα, πράοι, ταπεινωμένοι, πένθιμοι, άβουλοι, υποτακτικοί, παθητικοί να απεχουν από φιλίες, από γυναικες, διασκεδάσεις κι όλα τα καλογερίστικα πρότυπα ελπίζοντας ότι έτσι θα γίνουν δεκτοί στο ουρανιο μοναστηρι του θεανθρωπούλη της Βίβλου αλλιώς θα τους στείλουν αιωνια να καίγονται κόλαση ...μαζί μου! Αϊ σιχτίρρρρρ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ευτυχία το πάθος σου είναι απίθανο όσο και ο αγώνας σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Έλληνας σημαίνει να είσαι ανοικτός σε κάθε τι που σε ανασταίνει και να απορρίπτεις ότι σε υποβιβάζει, όπως έπραξαν και οι πρόγονοί μας, οι οποίοι εθελουσίως αρνήθηκαν το παθογόνο δωδεκάθεο, το οποίο μοναδικά επεδίωξε την συνθλιβή των Ελλήνων στην χοάνη της Ρωμαϊκής παγκοσμιοποιήσεως. Αυτό είναι και το έργο των δαιμόνων.
    Εν αγάπη Χριστού, Αρχιμανδρίτης π. Ναθαναήλ Μπαρούσης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Θα προσπαθήσω να σχολιάσω το σχόλιο σου βήμα, βήμα.
    Ξεκίνησες με ένα κομπλιμέντο για να χαρακτηρίσεις τον Έλληνα.
    Το <, όπως λες, σημαίνει ότι δεν πιστεύεις αλλά ερευνάς και φιλοσοφείς τα πάντα γύρω σου, άρα μόνο σου λες ότι στους Έλληνες δεν αρέσει η πίστη και οι μοναδικές αλήθειες.
    Θάνατος και ανάσταση υπάρχει, υπήρχε και θα υπάρχει στη φύση ασταμάτητα και για πάντα. Η μια και μοναδική ουσία, εγκρίνει δεν εγκρίνει η ιουδαϊκή μυθολογία, θα συνεχίζει να ζει για πάντα, μεταλλάσαντας τα πάντα. Ναι έτσι ήταν ο Έλληνας.
    Φυσικά δεν ήθελε να υποβιβάζετε, ήθελε να είναι ελεύθερος και υπαρκτός και όχι το κτίσμα κάποιου.
    Όταν μιλάς στο μεγαλύτερο ποσοστό των Ελλήνων που από τότε που γεννιέται μαθαίνει αυτά που ορίζει η Ορθοδοξία στην παιδεία μας, μπορείς να λες ότι οι Έλληνες με την θέληση τους αρνήθηκαν τον πολυθεϊσμό στους, και όχι το δωδεκάθεο όπως λες, αλλά το να το λες εδώ που οι επισκέπτες είναι κάπως πιο ψαγμένοι είναι λίγο αστείο.
    Είμαι σίγουρος ότι γνωρίζεις την πραγματικότητα, γνωρίζεις το Θεοδόσιο κώδικα, και όχι μόνο αυτού τον κώδικα, κατά των Ελλήνων, άγιο σας είναι.
    Ας μην δουλευόμαστε και μεταξύ μας.
    Την παγκοσμιοποίηση την ξεκίνησε η επιβολή του χριστιανισμού, παγκοσμιοποίηση σημαίνει διαγραφή των εθνικών πολιτισμών (αν και μπορεί να υπάρξει παγκοσμιοποίηση εθνών αλλά αυτό είναι μια άλλη κουβέντα) αυτό δηλαδή που επιθυμεί ο χριστιανισμός, πόσους εθνικούς πολιτισμούς έχει καταστρέψει ως τώρα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας να είναι ευπρεπή.