Αγάθωνας. Δεν είμαι χριστιανός είμαι μόνο Έλλην. Βίντεο.


                                          
Στο παρακάτω τραγουδάκι το Ιαχβε αλλά και το Αλλάχ, αν δεν το γνωρίζετε, είναι ο Ιουδαίος θεός, δηλαδή ο θεός των χριστιανών αλλά και των μουσουλμάνων.
 Αν και τον λένε και οι δύο θρησκείες με φαινομενικά διαφορετικό όνομα.

Φυσικά οι Έλληνες δεν είναι άθεοι διότι οι θεοί είναι όλο αυτό το υπαρκτό που είναι γύρω μας. Δεν είναι πρόσωπα που πρέπει να πιστέψεις αν υπάρχουν ή όχι.

Δεν γίνεται λοιπόν ούτε ήταν οι φιλόσοφοι μας άθεοι διότι θα ήταν σαν να παραδέχονταν ότι αυτό γύρω μας δεν είναι υπαρκτό, ζωντανό, ένα σε τάξη άπειρο αλλά μια μηχανική κίνηση που ξεκίνησε να ξεδιπλώνεται από κάποιο σπρώξιμο ή κάποιο μπιγκ μπάγκ ή από οτιδήποτε άλλο που έδωσε την εκκίνηση, την δημιουργία (Ιουδαίος θεός).
Ο Πλάτων αναθεματίζεται από την εκκλησία την "Κυριακή της  Ορθοδοξίας" γιατί τόλμησε να πει, δεν ήταν ο μόνος, ότι η φύση είναι αυθύπαρκτη και όχι δημιουργημένη.

Αν και το ότι οι άθεοι νομίζουν ότι οι φιλόσοφοι μας ήταν άθεοι συμβαίνει τις περισσότερες φορές επειδή δεν τους έχουν διαβάσει αλλά βγάζουν συμπεράσματα από αυτά που διαβάζουν στο ιντερνετ ή από μια επιφανειακή ίσως επαφή που είχαν με τα βιβλία τους.

Ο αθεϊσμός είναι μια"φυσιολογική" αντίδραση προς τον απάνθρωπο μονοθεϊσμό αλλά είναι και ένα δείγμα άγνοιας για τον γνήσιο Ελληνισμό (ο μόνος) από τον σύγχρονο άνθρωπο που ακόμα και όταν διαφωνεί με τον χριστιανισμό συνεχίζει να σκέπτεται με τον χριστιανικό τρόπο σκέψης, που μας διδάσκουν, αφού ελέγχουν την παιδεία μας.

Αλλά είναι ένα θετικό δείγμα, οι αντιδράσεις, τύπου, Αγάθωνα ότι κάτι ξεκινά να γίνεται.



                                                          Ευχαριστώ που με διαβάζετε
                                                             Πλήθων Τ. ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ

Σχόλια