Τζιχαντίστικη δήλωση του Μητροπολίτη για το θέμα της άρνησης της διακοπής κύησης στο νοσοκομείο της Σάμου.Διαβάστε την αντίδραση του φορέα της Ελληνικής Εθνικής Θρησκείας για την προσπάθεια επιστροφής στον χριστιανικό μεσαίωνα.



Να σχολιάσω και εγώ γιατί θα σκάσω με την απάθεια των Ελλήνων σήμερα.
Δεν καταλαβαίνουν τίποτα από αυτά που γίνονται γύρω τους.
Ο μητροπολίτης βέβαια δεν έκανε μια τζιχαντίστικη δήλωση αλλά μια χριστιανική.
Δεν είπε ότι οι νόμοι, του βιβλίου, που υπαγόρευσε ο θεός(Γιαχβέ) τους, είναι πάνω από την δημοκρατία και τους νόμους, όπως λένε οι τσιχαντιστές, αλλά είπε ότι οι νόμοι, του βιβλίου, που υπαγόρευσε ο θεός(Γιαχβέ) τους, είναι πάνω από την δημοκρατία και τους νόμους, όπως λέει ο χριστιανισμός.
Έχετε δει κάτι συγκρίσεις στο ίντερνετ που μας δείχνουν πως ήταν, ας πούμε, οι γυναίκες στο Ιράν το 1970 και πως είναι σήμερα;
Μη νομίζετε ότι αυτά γίνονται απότομα.
Μας βλέπω, σιγά σιγά, με την Ορθοδοξία που ελέγχει την χώρα μας να γίνουμε όπως ήμασταν στον μεσαίωνα του Βυζαντίου, ωχ συγνώμη, ξέχασα ότι μας μαθαίνουν ότι το Βυζάντιο ήταν μια περίοδος Ελληνισμού.
                                                 

Αλλά ας αφήσουμε εμένα και ας διαβάσουμε την ανακοίνωση του ΥΣΕΕ.
Του μόνου, από ότι δείχνουν τα πράγματα, που εκπέμπει σοβαρότητα.
Του μόνου, από ότι δείχνουν τα πράγματα, που μοιράζει πολιτισμό.
Πιθανότατα η πολιτεία έχει παραδοθεί προ πολλού στην θέληση της ορθοδοξίας ή αργεί να αντιδράσει.
Έχουμε μια εκπαίδευση που λείπει από μέσα της η σεξουαλική αγωγή και είναι γεμάτη από ορθόδοξες κατηχήσεις και την ίδια στιγμή θέλουμε λιγότερες εκτρώσεις.
Πραγματικά πιστεύει ακόμα η πολιτεία ότι με την διδαχή του μίσους για το σώμα μας και της φύση μας, που διδάσκει η Ορθοδοξία, θα βελτιωθεί η κατάσταση;
Τι να πω;
Αποφασίστε επιτέλους και επιλέξτε τον πολιτισμό που δώρισαν στον πλανήτη οι προγονοί μας και όχι τον δογματισμό της Ορθοδοξίας.
Ο καθένας έχει το δικαίωμα να πιστεύει όπου θέλει και η Ορθοδοξία το δικαίωμα να υπάρχει αλλά θεσμικά είναι παράλογο να υπάρχει η Ορθοδοξία μέσα σε μια χώρα που δημιούργησε την δημοκρατία και την φιλοσοφία, δηλαδή τα άκρως αντίθετα της.
Είναι σαν να μπαίνεις σε ένα εστιατόριο που είναι για μη καπνιστές και μέσα πουλάνε τσιγάρα και το κάθε τραπέζι έχει 5 τασάκια.
Θεσμικό δικαίωμα στη χώρα που λέγεται Ελλάδα έχει μόνο η Ελληνική Εθνική Θρησκεία. Πολιτισμικό και εθνικό δικαίωμα.
Η΄ προς την αναγέννηση θα πάμε ή προς τον μεσαίωνα.
Επανελλήνιση τώρα.
----------------------------------------------------------------------------

   Ανακοίνωση 331/20.5."2017"
Για θρησκευτικούς λόγους, ο καθένας έχει το δικαίωμα να κάνει στον εαυτό του ο,τιδήποτε. Να αυτομαστιγωθεί, να ανέβει σε έναν στύλο, να κατοικήσει σε μνήμα, ακόμα και ν' αυτο-ευνουχιστεί, και εν γένει να κάνει στο σώμα του ο,τιδήποτε από όλο εκείνο το απίθανο όσο και πλουσιότατο ρεπερτόριο της Χριστιανοσύνης, του Ισλάμ και όλων των σχετικών αντιλήψεων, που δεν τα έχουν και πολύ καλά με την πραγματική, δηλαδή απτή, ευτυχία του ανθρώπου.

Αυτονόητα, κανείς δεν έχει δικαίωμα, για κανέναν απολύτως λόγο, να επιβάλει το ο,τιδήποτε στο κορμί του άλλου, πόσω μάλλον όταν αυτός ο άλλος δεν συμμερίζεται τις απόψεις του ενεργούντος. Κανείς επίσης νομοθέτης δεν έχει το δικαίωμα να καταστήσει αδύνατον για κάποιον να κάνει με τον εαυτό του εκείνο που επιθυμεί, συνεπώς όλα τα ιστορικά κρούσματα κοσμοδιορθωτισμού που ποινικοποίησαν ή εξακολουθούν να ποινικοποιούν επιλογές όπως ο αυτοχειριασμός ή η έκτρωση, είναι απαράδεκτα και μισανθρωπικά.

Στην χώρα μας, υποτίθεται πως οι εκτρώσεις δεν είναι πια παράνομες, όπως μέχρι προσφάτως επέβαλε η, από ιδρύσεως του Νεοελληνικού κράτους, κατ' ουσίαν νομοθετούσα χριστιανική θεοκρατία. Γι' αυτό και δεν κατανοήσαμε την "λογική" πίσω από την είδηση πως οι αναισθησιολόγοι του νοσοκομείου Σάμου, αρνήθηκαν την χορήγηση αναισθησίας όταν πρόκειται για, μη αναγκαστική λόγω κινδύνου, διακοπή κύησης. Κάποια αναφορά που έγινε μάλιστα στην Βουλή, μας μπέρδεψε ακόμα περισσότερο, καθώς το συγκεκριμένο γεγονός επιχειρήθηκε να παρουσιαστεί ως κοσμικό. Δεν ήταν όμως!

Η πραγματική φύση του γεγονότος αποκαλύφθηκε όταν ο εντόπιος μητροπολίτης της Ορθόδοξης Εκκλησίας έσπευσε να κάνει ανακοίνωση, η οποία ξεκαθάρισε και στον πιο δύσπιστο άνθρωπο, ότι η πιο πάνω παράλογη άρνηση είχε αίτια θρησκευτικά, αν δεν ήταν και καθαρά υποδαυλισμένη, και μάλιστα, εντελώς απροκάλυπτα, διατυπώθηκε πως οι αντιλήψεις των θεοκρατών και των πιστών τους είναι υπεράνω του νόμου! Επί λέξει ο μητροπολίτης έγραψε: "τώρα στην αιτίαση ότι ο νόμος δίνει το δικαίωμα της διακοπής της κυήσεως, όταν αυτή κριθεί ανεπιθύμητη, απαντούμε ότι πάνω από τον ανθρώπινο νόμο είναι ο νόμος του Θεού... Ο Ορθόδοξος Χριστιανός συχνά καλείται όχι να παρακούσει, αλλά να υπερβεί τον νόμο, όταν αυτός έρχεται σε αντίθεση με τον νόμο του Θεού". Ό,τι ακριβώς θα έγραφε και ο πιο φανατικός τζιχαντιστής θεοκράτης.

Να μάθει λοιπόν ο μητροπολίτης Σάμου, ότι στην δική μας αντίληψη περί Πολιτείας, τίποτε και κανείς δεν είναι πάνω από τον νόμο. Γι' αυτό άλλωστε και όλοι εμείς υπομένουμε καρτερικά όλες αυτές τις εξαλλοσύνες και ακρότητες των ομοϊδεατών του, κληρικών και λαϊκών όπως οι αναισθησιολόγοι της Σάμου, στις οποίες το νυν νομικό πλαίσιο τους αφήνει περιθώρια να προβαίνουν. Να μάθει επίσης, ότι το τρομακτικά μεγάλο στην χώρα μας ποσοστό εκτρώσεων, οφείλεται αποκλειστικά και μόνον στην πλήρη έλλειψη πραγματικής σεξουαλικής αγωγής και στην άγνοια περί των μεθόδων αντισύλληψης, για τις οποίες ευθύνται αποκλειστικώς η κρατούσα θρησκεία, η οποία, μέσω του Κράτους, κυριολεκτικά γαλουχεί τους ανθρώπους όπως και μόνον αυτή αρέσκεται.

Η Πολιτεία και τα πολιτικά κόμματα που χειρίζονται ή επιδιώκουν να χειριστούν την μοίρα αυτού του τόπου, τι λένε άραγε επί όλων αυτών; Πολύ θα θέλαμε να βλέπαμε μία κάποια, θαρραλέα επιτέλους, τοποθέτησή τους.
ΥΠΑΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ

                                         www.ysee.gr

                                      Ευχαριστώ που με διαβάζετε
                                          Ηλίας Τ. ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ

Σχόλια