Σάββατο, 24 Ιουνίου 2017

Ο κλήδονας είναι ένα Ελληνικό έθιμο και όχι χριστιανικό. Διαβάστε την απαγόρευση, ονομαστική μάλιστα, από τον θεό του χριστιανισμού για τον κλήδονα.Και σήμερα ο χριστιανισμός καπηλεύεται ένα έθιμο των Ελλήνων, ως δικό του, για να μην χαλάσει η σούπα.
Ο θεός των Χριστιανών το απαγορεύει, ονομαστικά  μάλιστα, αλλά προτιμά ο χριστιανισμός να παρακούει τον ένα και μοναδικό θεό του παρά να δεχτεί ότι οι Έλληνες διατηρούν για χιλιάδες χρόνια τα ΕΛΛΗΝΙΚΑ τους έθιμα.
Το να ταυτίζουν το έθιμο με τον Ιωάννη τους είναι τουλάχιστον παράλογο.

Διαβάζουμε από τον ένα και μοναδικό θεό, τον αλάνθαστο, την εντολή του.
<<Δευτ. 18,14      τὰ γὰρ ἔθνη ταῦτα, οὓς σὺ κατακληρονομεῖς αὐτούς, οὗτοι κληδόνων καὶ                                    μαντειῶν ἀκούσονται, σοὶ δὲ οὐχ οὕτως ἔδωκε Κύριος ὁ Θεός σου.

Δευτ. 18,14            Οι ειδωλολατρικοί λαοί, τους οποίους συ θα κληρονομήσης, θέλουν να ακούουν και να συμβουλεύονται σημεία και μαντείας. Εις σε όμως δεν εδίδαξεν ούτε επιτρέπει Κυριος ο Θεός σου τοιαύτας μαγείας.>>

Τον αλάνθαστο δεν τον λέω ειρωνικά αλλά για να θυμίσω στο χριστιανισμό ότι αρνείται τον θεό του και γίνετε άπιστος κάθε φορά που ταυτίζει τον κλήδονα με τον άγιο Ιωάννη.
Προσέξτε και κάτι άλλο, ο χριστιανός μεταφραστής έχει παραλείψει τη λέξη <<κληδόνων>> από την μετάφραση, γνωρίζοντας ότι οι σημερινοί Έλληνες δεν γνωρίζουν αρχαία και δεν θα χτυπήσει καμπανάκι σε κανέναν.

Κάντε το έθιμο λατρεύοντας τον Ελληνα θεό Απόλλωνα ή μην το κάνετε καθόλου.

Δοκιμάστε το παρακάτω για να καταλάβετε τι μας έχουν κάνει τα στερεότυπα που μας έχουν εγκατασταθεί στο μυαλό μας από τότε που γεννιόμαστε.
Αν είστε σε μια παρέα με κάπως μεγάλους ανθρώπους, δοκιμάστε και αρχίστε να λέτε για το έθιμο αλλά το γνήσιο με τον Απόλλωνα. Πείτε τι κάναν τα κορίτσια και γενικά ότι γνωρίζετε.
Θα παρατηρήσετε ότι θα σας κοιτούν σαν να τους λέτε για βουντού ή για ιστορίες από τον άρχοντα των δαχτυλιδιών, θα είναι κάτι γελοίο.
Αφήστε να περάσουν 5-6 μέρες και δοκιμάστε το ίδιο με τα ίδια άτομα.
Για να είναι τίμια η δοκιμή θα πρέπει να πείτε τα ίδια πράγματα για το πως γινόταν το έθιμο με την μόνη και μοναδική διαφορά να είναι το όνομα.
Αντί για Απόλλωνα μιλήστε για τον Κλήδονα του Ιωάννη.
Ενώ θα έχετε αλλάξει μόνο μια λέξη και όλα τα άλλα θα τα έχετε περιγράψει ακριβώς το ίδιο θα παρατηρήσετε την αλλαγή και την απίστευτα θετική ατμόσφαιρα.

Αν και αυτό όπως και πολλά άλλα έθιμα μας δείχνουν ότι ποτέ οι Έλληνες δεν αρνήθηκαν τη πραγματική τους θρησκεία. Στην αρχή προσπάθησαν με τους διωγμούς και τους βασανισμούς στον χριστιανικό μεσαίωνα του Βυζαντίου να τους αλλάξουν την θρησκεία και τα έθιμα.
Κάποια στιγμή κατάλαβαν ότι αυτό δεν γινόταν και έτσι απλά άλλαξαν όνομα στα έθιμα.
Ένα καλό παράδειγμα είναι τα Ελληνικά ονόματα.
Το 1819, ναι δύο χρόνια πριν την επανάσταση, εκδόθηκε απόφαση από το πατριαρχείο για τους υπόδουλους Έλληνες για να μην βαφτίζουν τα παιδιά τους με ονόματα των προγόνων μας αλλά μόνο με ονόματα από τη Βίβλο.
Τα, μετά, χρόνια ανακάλυψαν ένα πιο εύκολο τρόπο, ανακάλυψαν αγίους με ότι όνομα ήθελες.
Αγιος Σωκράτης, άγιος Αριστοτέλης, αγιος Αχιλλέας, άγιος Απόλλωνας, αγιος ότι θέλεις.
Έτσι ακριβώς έγινε και με τα έθιμα των Ελλήνων, ότι δεν μπορούσαν να διαγράψουν τα έκαναν δικά τους.

Φυσικά και δεν μπορούμε να αντιληφθούμε την ανωτερότητα των Ελληνικών εθίμων γιατί έχουμε μάθει ότι η θρησκεία των προγόνων μας είναι κάτι σαν την μυθολογία της τρίτης δημοτικού.

Το παρακάτω βιντεάκι θα το δείχνω συνέχεια μπας και αντιληφθούμε τι μας μαθαίνουν για τον γνήσιο Ελληνισμό. ΤΙΠΟΤΑ.

Βέβαια διαβάζω και κάποια χριστιανικά κείμενα στο ίντερνετ που το γνωρίζουν αυτό αλλά εκθέτουν το γεγονός ως κάτι που η φιλελεύθερη Ορθοδοξία αφήνει να γίνετε.
Ποιος δουλεύει ποιόν;
Αν πραγματικά είχε καμιά σχέση με την ελευθερία ας το άφηνε να το κάνουν όπως ήταν, με τον θεό Απόλλωνα.
Αλλά προτιμά να το ταυτίζει με τον Αγιο Ιωάννη, παρακούοντας τον θεό της, για να μην χαλάσει την υπνηλία και την άγνοια των Ελλήνων για την πραγματική σχέση του Ελληνισμού με την Ορθοδοξία.
Για να μην μάθουν τα παρακάτω γλυκά και όμορφα.
Απολαύστε ένα χιλιοστό από όσα υπάρχουν και μας δείχνουν την αγάπη της Ορθοδοξίας για τους Έλληνες.

                                                           Ευχαριστώ που με διαβάζετε
                                                             Πλήθων Τ. ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ

3 σχόλια:

  1. Καλά τα λέτε εδώ αλλά, πια θα είναι η διαφορά αν λατρεύουμε τον Απόλλωνα ή τον Ιεχωβά, αφού όλοι οι θεοί είναι ανθρώπινες εφευρέσεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Επειδή φίλε μου η απάντηση μου βγήκε μεγάλη θα την ανεβάσω ως ανάρτηση γιατί και άλλοι πολλοί έχουν ακριβώς την ίδια απορία σου. Πιστεύω μέσα στη μέρα θα το καταφέρω. Καλημέρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια σας να είναι ευπρεπή.