Κυριακή, 26 Νοεμβρίου 2017

Ο λόγος που οι Έλληνες εθνικοί πρέπει να αλλάξουν το θρήσκευμα τους στο ληξιαρχείο.

Η ανάρτηση απευθύνεται μόνο στους Έλληνες εθνικούς και σε κανένα άλλον.
Η καθημερινότητα, η συνήθεια, μας κάνει να συνεχίζουμε την ζωή μας χωρίς να αντιλαμβανόμαστε το βάρος και τις συνέπειες της αδιαφορίας μας.
Η Ελληνική Εθνική Θρησκεία αναγνωρίστηκε.
Εντάξει είναι αναγνωρισμένες καμιά 80αρια αιρέσεις του χριστιανισμού και μαζί με την Ελληνική και άλλες 5 ή 7 θρησκείες στη χώρα μας.
Και τι;
Έχουμε αναλογιστεί το βάρος της επιτυχίας; Έχουμε καταλάβει ότι δεν είναι ένα ακόμα <Και τι;>
Έχουμε αναλογιστεί την ιστορική στιγμή;
Το μέγεθος της;

Μετά από 1657 χρόνια αυτό που χαρακτηρίζει τον Έλληνα είναι νόμιμο στον τόπο που το γέννησε.
Τόσα χρόνια πέρασαν από τότε που ο ανθέλληνας Θεοδόσιος την έβγαλε εκτός νόμου.

Ας αφήσουμε την τεράστια ιστορική ευκαιρία που μας δίνεται και ας περάσουμε στους βραχυπρόθεσμους λόγους για τους οποίους πρέπει να δηλώσουμε αυτό που είμαστε στο ληξιαρχείο.

Δεν με ενδιαφέρει να πείσω τον οποιονδήποτε για το τι σημαίνει Έλληνας αλλά να θυμίσω σε αυτούς που ήδη είναι Έλληνες εθνικοί.
Δεν γίνεται να είσαι Έλληνας εθνικός στο ίντερνετ, στα κοινωνικά δίκτυα και στο ληξιαρχείο να δηλώνεσαι ως Χριστιανός Ορθόδοξος.
Γίνεται να είσαι αντίθετος με κάτι που δηλώνεις ότι είσαι σύμφωνος. Γίνεται;
 Είναι σαν να λες με πάθος ότι σε λένε Κολοκοτρώνη ή Πλήθων αλλά η ταυτότητα σου γράφει Γεννάδιος.

Υπάρχει και ένα άλλο θέμα.
Όταν η ληξιαρχική σου πράξη γράφει Χριστιανός Ορθόδοξος δεν μπορεί τίποτα να σου εγγυηθεί ότι δεν θα γίνει η κήδευση σου σε εκκλησία. ΤΙΠΟΤΑ.
Εδώ ολόκληρος ιερέας της Ελληνικής Εθνικής θρησκείας κηδεύτηκε Ορθόδοξα αν και όλοι γνώριζαν ότι ήταν ιερέας της ΕΕΘ γιατί δεν είχε προλάβει την δυνατότητα της αλλαγής του θρησκεύματος που έγινε πριν κάτι μήνες.

 Παρακολουθήστε το μνημόσυνο του ιερέα της ΕΕΘ μετά από την προσβολή που δέχτηκε από την Ορθοδοξία, στην κήδευση του. ΕΔΩ

Φανταστείτε τι θα γίνει σε έναν εθνικό που δεν είναι ιερέας της θρησκείας μας.
Οι συγγενείς θα αντέξουν την κοινωνική κατακραυγή;
Θα μπορέσουν να πάνε κόντρα στην εκκλησία;
Ακόμα και αν θέλουν να πάνε, θα τα καταφέρουν;

Η επιθυμία σου θα γίνει σεβαστή και θα κηδευτείς Ελληνικά ή θα θεωρηθεί ότι είχες παρασυρθεί σε κάτι αλλόκοτο που κανείς δεν καταλαβαίνει και θα σε βάλουν στο σωστό το δρόμο;
Αν κάποιο αγαπητό πρόσωπο αντιδράσει και θελήσει να κηδευτείς σύμφωνα με την επιθυμία σου θα μπορέσει να τα βγάλει πέρα με τον παπά της γειτονιάς σου που θα κρατάει την ληξιαρχική πράξη σου στο χέρι του, που θα γράφει χριστιανός Ορθόδοξος;
 Τώρα δεν είναι όπως παλιά, στον ψηφιακό κόσμο που ζούμε η ενημέρωση από το ληξιαρχείο είναι άμεση, ειδικά αν έχεις τη δύναμη της εκκλησίας.

Νομικά νομίζεται ότι γίνεται.
Παραθέτω το νόμο.
---Μετά το άρθρο 35 του ν. 344/1976 (Α’143) προστίθεται άρθρο 35Α ως εξής:
«Άρθρο 35Α Επιλογή τόπου ενταφιασμού προσώπου
1. Η επιλογή του τόπου ενταφιασμού είναι δικαίωμα του προσώπου.
2. Κάθε φυσικό πρόσωπο, εφόσον το επιθυμεί, μπορεί ελεύθερα με ρητή, χωρίς όρο ή αίρεση, δήλωσή του ενώπιον συμβολαιογράφου να ορίσει τον τύπο της τελετής της κηδείας του και τον τόπο ενταφιασμού του. Με τη δήλωσή του αυτή ορίζονται τα πρόσωπα, συγγενικά ή μη που θα εκτελέσουν την επιθυμία του, τα οποία με σχετική δήλωσή τους στο ίδιο συμβολαιογραφικό έντυπο αποδέχονται τη δήλωση του προσώπου και αναλαμβάνουν την υποχρέωση να την εκτελέσουν.
3. Εφόσον τηρηθεί ο κατά τα ανωτέρω τύπος και η διατυπωθείσα επιθυμία του θανόντος δεν αντίκειται σε κανόνες δημόσιας τάξης, υγιεινής ή στα χρηστά ήθη, τα αρμόδια όργανα ή οι υπηρεσίες, που επιμελούνται της ταφής του νεκρού οφείλουν να συμμορφώνονται στη διατυπωθείσα επιθυμία του θανόντος χωρίς οποιαδήποτε άλλη προϋπόθεση ή διαδικασία, ακόμη και αν εναντιωθούν συγγενείς οποιουδήποτε βαθμού.»----

Μόνο με συμβολαιογραφική πράξη είσαι κατοχυρωμένος.
Ακόμα όμως και με την συμβολαιογραφική πράξη δεν είσαι εντελώς κατοχυρωμένος αν ένας συγγενής πάει δικαστικός γιατί υπάρχει στο 3. αυτό το -χρηστά ήθη- που δεν είναι και τόσο ξεκάθαρο τι εννοεί;

Είναι δυνατόν να είσαι Έλληνας εθνικός και να προτιμήσεις την χρονοβόρα και ακριβή συμβολαιογραφική πράξη από μια απλά αλλαγή στο ληξιαρχείο;
Διαβάστε την απλή διαδικασία αλλαγής θρησκεύματος στο ληξιαρχείο ΕΔΩ
Η αίτηση στέλνετε με email έτοιμη, μόνο το στοιχεία σας συμπληρώνεται και κάνετε γνήσιο υπογραφής στα ΚΕΠ και το στέλνεται στο αναγνωρισμένο ναό μας στη Αθήνα με το ταχυδρομείο.

                                                              Ευχαριστώ που με διαβάζετε
                                                               Πλήθων Τ. ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας να είναι ευπρεπή.