Αν κάποιος δίνει βιβλία ελληνικής μυθολογίας στα παιδιά του αλλά πηγαίνει και την Κυριακή της ορθοδοξίας και αναθεματίζει τρεις αυτά τα βιβλία, τότε κάτι δεν πάει καλά. Διαβάστε τον αναθεματισμό της ελληνικής μυθολογίας και όχι μόνο.

                                                            Icarus, character of ancient Greek legend. Vector drawing
Ο παρακάτω αναθεματισμός, που είναι ο ένας από τους 7, στρέφεται κατά  της ελληνικής μυθολογίας και της αυτόνομης εξελικτικής πορείας αυτού του σύμπαντος.

Αν λοιπόν τα παιδιά διαβάζουν μυθολογικά ή επιστημονικά συγγράμματα για την ΕΞΕΛΙΞΗ, σύγχρονα ή αρχαία, και συγχρόνως είναι και Ορθόδοξα, πραγματικά κάτι δεν πάει καλά με την εκπαίδευση μας. Εκτός αν δέχονται, οι γονείς τους, ότι τα Ορθόδοξα είναι μόνο συμβολικά και όχι πραγματικά. Δηλαδή ότι δεν είναι Ορθόδοξοι αλλά το κάνουν έτσι από συνήθεια.


Διαβάστε τον :
<<Τοις μετά των άλλων μυθικών πλασμάτων, εφ’ εαυτών και την καθ’ ημάς κλίσιν μεταπλάττουσι, και τας πλατωνικάς ιδέας ως αληθείς δεχομένοις και ως αυθυπόστατον την ύλην παρά των ιδίων μορφούσθαι λέγουσι, και προφανώς διαβάλλουσι το αυτεξούσιον του Δημιουργού, του από του μη όντος εις το είναι παραγαγόντος τα πάντα, και ως ποιητού πάσιν αρχήν και τέλος επιτιθέντος εξουσιαστικώς και δεσποτικώς ανάθεμα τρις.>>

Στρέφονται κατά αυτών που συμφωνούν με την κεντρική κοσμοθεωρία της Ελληνικής Εθνικής Θρησκείας, με την κοσμοθεωρία των Ελλήνων, διότι αυτή λέει ότι το σύμπαν (ΟΝΤΩΣ ΟΝ) δεν δημιουργήθηκε από κάποιον έξω από αυτό αλλά το ίδιο πάντα υπήρχε και πάντα θα υπάρχει και θα εξελίσσετε ασταμάτητα μέσω της πλήθυνσης του (Έλληνες θεοί).

Φυσικά οι αναθεματισμοί στρέφονται κατά των μελών της εκκλησίας τους, που πιστεύουν αυτά των Ελλήνων και όχι προς οποιονδήποτε άλλον. (Σύμφωνα με Ορθόδοξες σελίδες).

Ναι, δεν αναθεματίζουν εμάς, τους Έλληνες εθνικούς και τους αρχαίους Έλληνες αλλά τους χριστιανούς που γίνονται αιρετικοί διότι πιστεύουν Ελληνικά πράγματα, τα δικά μας πράγματα.

Αν και διαχωρίζουν σε όλα τα κείμενα τους και σε όλες τις συνοδικές τους αποφάσεις τον χριστιανό από τον Έλληνα, την ίδια στιγμή επειδή δεν τους συμφέρει να το δείχνουν σήμερα, διότι θα χάσουν τα πάντα, χτίζουν και στηρίζουν την πιο παραπλανητική λέξη. <<ΕΛΛΗΝΟΡΘΟΔΟΞΙΑ>>.

Αλλά μάλλον, εδώ, τους ξέφυγε, πάλι. 
Το ότι αναθεματίζουν τους χριστιανούς που διαβάζουν τα των Ελλήνων, δεν είναι ο πιο ξεκάθαρος διαχωρισμός, από μέρους τους, ότι άλλο χριστιανός και άλλο Έλληνας;

Ο ανατολικός μεσαίωνας του Βυζαντίου υπήρξε, όσο και αν μας μαθαίνουν ότι δεν έγινε και θύμα του ήταν το έθνος των Ελλήνων.

Αλλά αυτό επέζησε. Θα συνεχίσουμε όσο παράξενοι και αν φαινόμαστε στον σημερινό υπνωτισμένο κόσμο. 




Σχόλια

  1. Οί θρησκείες ανά τόν πλανήτη Γή είναι έν κατασκεύασμα διά τής χειραγωγήσεως καί κάθ΄υποτάξεως τού όχλου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας να είναι ευπρεπή.